Dancu: Nu cred ca vor candida multi ministri. Cred ca nici partidele politice nu vor risipi locurile de pe listele lor

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 21:42
3357 citiri
Dancu: Nu cred ca vor candida multi ministri. Cred ca nici partidele politice nu vor risipi locurile de pe listele lor
Foto: Facebook / Vasile Dancu

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca nu crede ca vor fi multi mistri care vor candida la alegerile parlamentare.

Intrebat vineri intr-o conferinta de presa daca se asteapta sa fie multi dintre actualii ministri care sa candideze la alegerile parlamentare, Vasile Dancu a raspuns ca nu crede acest lucru, adaugand ca se asteapta ca nici partidele politice sa nu risipeasca locurile de pe listele lor.

"Nu cred ca vor fi foarte multi, dar asta este o intrebare care tine de o viziune subiectiva pentru ca nu pot sa imi dau seama ce gandeste fiecare. Cred ca nici partidele politice nu vor risipi locurile de pe listele lor, locuri pentru oameni care fac campanie, care sunt in anumite functii in partid, care au in spatele lor echipe. Nu cred ca va fi o oferta foarte bogata pentru ministri, dar asta este o parere subiectiva" a spus Dincu.

El a adaugat ca a stabilit impreuna cu Dacian Ciolos, la inceputul mandatului, ca ei doi nu vor participa la alegerile parlamentare si isi vor duce mandatul pana la capat.

"Noi am stabilit inca de la inceputul mandatului cu Dacian Ciolos ca nu vom participa la aceste alegeri, nici eu nici domnia sa. Ne ducem acest mandat pe care l-am luat pana la capat asa cum este si dupa aceea vedem fiecare ce vom face la finalul acestui parcurs. Pe de alta parte si eu si domnia sa avem parerea ca, daca exista membri ai Guvernului care vor sa se integreze in politica, acesta ar fi un lucru foarte bun pentru ca majoritatea sunt oameni tineri, majoritatea au expertiza, chiar daca nu au experienta politica, dar au expertiza intr-un anumit domeniu si cred ca partidele ar castiga prin aceasta", a spus Dancu.

El a adaugat ca ministrii vor trebui sa plece din echipa guvernamentala, daca vor dori sa candideze, precizand ca acest lucru nu trebuie privit ca pe o sanctiune, ci ca pe un lucru normal, deoarece guvernul este independent.

"Faptul ca trebuie sa plece din echipa guvernamentala nu este o sanctiune, ci este un lucru normal. Noi suntem un guvern independent care nu poate sa functioneze cu doua viteze: unii sunt instrumentati de un partid si ceilalti incercam sa tinem lucrurile neutre. Asa incat, in mod firesc, trebuie sa se ocupe si de campania electorala, cei care vor face asta, vor trebui sa plece.

Sigur ca unii pot sa plece cu ideea ca pleaca doar putin si se intorc peste doua luni si isi reiau locurile cu o legitimitate intarita. Este un pariu cu politica pe care unii il castiga, altii il pierd", a mai spus Vasile Dancu.

Unul dintre ministrii care ar putea candida este Dragos Paslaru, ministrul Muncii.

Vicepremierul Vasile Dancu a avut, vineri, la Alba Iulia, intalniri cu reprezentantii administratiie judetene, dar si cu primarii din Muntii Apuseni, in care s-au dezbatut oportunitatile si fondurile disponibile pentru dezvoltarea acestei zone.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dancu ministri candidati alegeri parlamentare , #ministrul Dezvoltarii Regionale