Dancu: Partidele au devenit mai deschise la reforme pe care inainte nu puteau sa le sprijine

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 10:55
1918 citiri
Dancu: Partidele au devenit mai deschise la reforme pe care inainte nu puteau sa le sprijine
Foto: Guvernul Romaniei

Vicepremierul Vasile Dancu recunoaste ca noul guvern de tehnocrati nu poate schimba Romania in doar un an, cat este mandatul sau, dar a sustinut ca poate face anumite schimbari esentiale, inclusiv la nivelul administratiei publice.

Invitat vineri seara intr-o emisiune la Realitatea TV, Vasile Dancu a precizat de la bun inceput ca un guvern de tehnocrati nu poate functiona decat temporar si a afirmat ca PSD si PNL au acum "o sansa extraordinara", aceea de a sprijini "lucruri pe care nu puteau sa le sprijine", de teama ca vor fi taxate de electorat.

"Am observat din discutiile cu parlamentarii ca sefii partidelor politice acum au devenit mult mai relaxati si deschisi sa sprijine reformele Guvernului. Un guvern independent isi poate asuma anumite politici. Niciun partid nu vrea sa mearga impotriva vointei populare. Poate vointa populara este mai inclinata spre consum, spre conservatorism", a explicat vicepremierul.

Cum a acceptat Dancu sa devina vicepremier: Nu sunt propunerea PSD

Vasile Dancu a dat asigurari ca guvernul Ciolos nu va minti si nu va "cosmetiza nimic".

"Nu o sa putem schimba esential Romania intr-un an de zile. (...) Sunt oameni care stiu foarte bine ce au de facut dar nu sunt in pozitia sa faca asta. S-au prezentat cateva idei simple in programul de guvernare si sper sa putem face toate astea", a adaugat Dancu.

In calitatea sa de ministru al Dezvoltarii Regionale, Vasile Dancu a anuntat ca vrea sa predea la finalul mandatului sau "proiectul unui stat mai ieftin, inteligent, si care sa fie pus pe directii care nu pot fi schimbate prea usor".

"Sa reinventam Institutul National de Administratie, vrem sa facem ghiduri de cariere pentru cei care lucreaza in spatiul administrativ, vrem sa cream un mediu pentru functionarul public. (...) Vrem sa facem un cod administrativ pe care sa-l lansam in septembrie. Cred ca anul acesta putem construi consensul", a mai spus Dancu.

Avertismentul lui Ciolos pentru secretarii de stat: Cine pleaca si cine ramane

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Dancu guvern tehnocrat, #Dancu partide reforme , #ministrul Dezvoltarii Regionale