Dancu: Am ramas stupefiat cand am vazut poza cu Klemm si steagul secuiesc, m-am gandit ca e Photoshop

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 22:49
8698 citiri
Dancu: Am ramas stupefiat cand am vazut poza cu Klemm si steagul secuiesc, m-am gandit ca e Photoshop
Foto: Ziare.com

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat, miercuri, ca poza facuta de Hans Klemm alaturi de steagul secuiesc a fost probabil "o mica naivitate" din partea ambasadorului SUA, care nu s-a gandit la sensibilitatile romanilor fata de acest subiect, si a recunoscut ca a ramas stupefiat cand a vazut-o, considerand initial ca este "un Photoshop".

"Ca ardelean as fi foarte vehement in fata unui asemenea gest. Ca politician, cred ca trebuie sa privim acest gest intr-un complex de factori.

(...) Ceea ce face domnul Hans Klemm acum, umbland prin comunitatile locale, prin comunitatile minoritare sau majoritare este un lucru foarte bun", a explicat Dancu, la Realitatea TV.

Ministrul a afirmat ca ambasadorul SUA a dat dovada de naivitate pentru ca nu s-a gandit ca ar putea fi o "jignire la adresa identitatii noastre nationale".

"Cred ca acest gest - sigur ca domnia sa il va explica probabil mai bine - a fost in primul rand o dovada de naivitate, o mica naivitate, o politete exagerata. Probabil ca domnul Hans Klemm nu cunoaste sensibilitatile noastre", a spus vicepremierul.

Vasile Dancu a adaugat ca, in ceea ce priveste politica minoritatilor, romanii sunt ireprosabili si de aceea a fost surprins de aceasta aceasta poza.

"Eu am ramas stupefiat cand am vazut aceasta poza. M-am tot gandit daca nu cumva este un Photoshop in spatele acestui lucru, daca nu este vreun artist photoshopist in acest lucru", a spus ministrul.

Dancu a completat ca situatia este "mai degraba un accident decat o atitudine" din partea lui Hans Klemm, avand in vedere ca el nu si-a dat seama de "semnificatia" pe care o are steagul.

Hans Klemm si steagul secuiesc

Miercuri dimineata, primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook o fotografie in care apare alaturi de ambasadorul SUA, Hans Klemm, tinand in mana steagul Tinutului Secuiesc.

Fotografia este insotita de un mesaj in care Antal sustine ca i-a facut cadou oficialului american acest steag, "care a devenit si simbolul lipsei de respect a autoritatilor fata de comunitatea secuiasca".

In fotografia publicata de Antal Arpad mai apar, alaturi de primarul din Sfantu Gheorghe si de ambasadorul SUA, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si episcopul reformat al Ardealului Kato Bela.

Antal Arpad a publicat si un mesaj in limba maghiara, iar ulterior a fost postata si o precizare in limba romana.

Fotografia respectiva a fost postata si de catre presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, pe pagina sa de Facebook.

Hans Klemm a spus ulterior ca singurele steaguri importante pentru el sunt "cele ale Americii si Romaniei", iar fotografia in care apare cu drapelul secuiesc a fost facuta intr-un context in care a vrut sa fie politicos, explicand ca parteneriatul strategic romano-american "este acum mai puternic ca niciodata".

"Singurele steaguri care conteaza pentru mine sunt cele ale Americii si Romaniei. Fotografia respectiva a fost facuta intr-un context in care doar am vrut sa fiu politicos", a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii, miercuri, la Craiova.

Care a fost reactia MAE, dupa ce ambasadorul SUA a aparut cu steagul secuiesc in mana

Care a fost reactia ambasadei SUA, despre fotografia in care Hans Klemm apare cu steagul secuiesc

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Vasile Dancu Klemm steag secuiesc, #Hans Klemm steag secuiesc, #ambasador SUA steag Tinutul Secuiesc, #Hans Klemm politicos steag secuiesc , #stiri Vasile Dancu