Dancu ironizeaza lumina adusa de Flutur si recordurile "tampite" ale lui Oprescu

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 11:05
2472 citiri
Dancu ironizeaza lumina adusa de Flutur si recordurile "tampite" ale lui Oprescu
Foto: Arhiva

Sociologul Vasile Dancu ii acuza pe politicienii romani, indiferent de orientarea lor, ca "vorbesc despre orice, promit jenant de multe lucruri" si "mimeaza interesul public" prin proiecte populiste si costisitoare.

Vasile Dancu mai comenteaza pe blog ca "o parte din resursele noastre din bugetul central sau local se duce pe actiuni fara sens, fara importanta sociala majora, lucruri si activitati care nu urmaresc urgentele unui moment social sau politic".

"Demagogia vorbelor este mai suportabila. Cea a faptelor este insa groaznica si inlocuieste, falsifica, politica adevarata, adica actiunea in interesul public", mai apreciaza acesta, dand si doua exemple mai mult decat cunoscute de public si comentate in presa.

Gheorghe Flutur nu trebuie sa aduca lumina de Paste, ci sa aduca asfalt in comune

Astfel, despre vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, sociologul spune ca "este votat, este activ, comunica mult, este dinamic si bataios", dar ca face si el gesturi de un populism iesit din comun, printre care "scrisul lui cu oi de la pe dealuri la trecerea presedintelui tarii" sau aducerea luminii de la Ierusalim de fiecare Paste.

"Flutur nu trebuie sa se preocupe de lumina crestina, el trebuie sa se ocupe de altceva. Politicienii trebuie sa aduca lumina cartii, sa aduca asfaltul in comune, alinare celor amariti nu lumina de la Ierusalim", subliniaza Vasile Dancu.

O societate politica fara o majoritate de papagali ar fi trebuit sa faca un scandal enorm la cheltuielile lui Oprescu

La fel face si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cel care "a vorbit despre demagogia politicienilor si a castigat primaria ca si un independent care in viata lui n-a avut carnet de partid" vorbind despre sosele suspendate.

"Nimic rau in asta, tampita este obsesia sa in a cheltui bani de buget pe proiecte prin care Bucurestiul a dat Cartii Recordurilor cel mai lung carnat (2.250 de metri), facut pe 27 decembrie, cel mai lung tort (140 de metri), degustat a doua zi, pe 28 decembrie, in Piata Constitutiei, si cei mai 4.000 de Mosi Craciun copiilor.

Toate acestea au costat 2 milioane de euro, o prostie atat de mare incat o societate politica fara o majoritate de papagali ar fi trebuit sa faca un scandal enorm", mai apreciaza Vasile Dancu.

Sociologul nu ezita sa isi critice si colegii de partid din PSD. "Vanghelioanele sau cine stie ce constructii urbane care gadila doar orgoliul prostilor si mandria locala sunt dovezi de risipa de resurse si activitati de tip demagogic", considera acesta.

Electoratul judeca atunci cand da cu stampila

Vasile Dancu mai apreciaza ca "aceste boli si pacate ale politicii nu sunt dependente de orientarea politica, de zona ideologica, ci sunt pacate ale politicii romanesti din aceasta perioada".

Ce ar trebui facut? "Sa ne ocupam in politica de lucruri serioase, necesare, nu de futilisme. Sa nu aruncam banii comunitatilor aiurea pe false prioritati, sa evaluam nevoile corect si sa cautam solutii pragmatice la nevoi comunitare veritabile".

"Fiecare politician are partea lui de lumina sau intuneric, de greseala si fapte vrednice. Probabil proportia dintre ele trebuie s-o judece electoratul atunci cand da cu stampila", concluzioneaza Vasile Dancu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Vasile Dancu, #Dancu politica demagogie, #Dancu Oprescu, #Dancu Flutur , #stiri Vasile Dancu