Vasile Dancu: Politica si-a schimbat forma in epoca televiziunilor

Luni, 01 Martie 2010, ora 22:21
1632 citiri
Vasile Dancu: Politica si-a schimbat forma in epoca televiziunilor
Foto: Cotidianul

Social-democratul Vasile Dancu a facut o analiza a politicii din vremurile noastre prin prisma legaturilor sale cu mass-media, concluzionand ca politica a suferit mai multe mutatii de-a lungul epocii televiziunilor.

"Suntem in epoca televiziunii si, cum este firesc, politica isi schimba forma. Victor Ponta si Crin Antonescu si-au castigat calitatea de prezidentiabili pe platourile televiziunilor. Reamintesc ca, desi nu vine din epoca televiziunilor, Traian Basescu l-a invins pe Adrian Nastase cu ajutorul unei agresive campanii mediatice.

Din pacate, noi inca gandim politica gestionata de televiziune intr-o maniera traditionala, statica. Probabil, nu ne-am dezvoltat inca mecanismele de analiza politica la ceea ce se intampla acum", a explicat, pentru InPolitics, Vasile Dancu.

Vasile Dancu subliniaza ca, in ziua de astazi, un partid poate sa traiasca doar prin prezenta lui in spatiul public.

"Acum, un partid traieste prin prezenta lui in spatiu public. Prin schimbarea rapida a mizelor. Un partid trebuie sa aiba reactie la toate aceaste mize, mai mici sau mai mari: alocatii, pensii, locuri de munca etc", precizeaza sociologul.

Pe de alta parte, continua Vasile Dancu, existenta unui trust media de partid nu presupune, cu necesitate, succesul politic, dand sper exemplu, in acest sens, Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu.

"Mediatizarea nu ajunge niciodata. Sa luam cazul PC. Dincolo de excesele de campanie, Dan Voiculescu are un trust media bun. Faptul ca PC nu creste desi beneficiaza de o mediatizare puternica se explica prin faptul ca formatiunea conservatoare nu are personalitati. Dan Voiculescu nu este o persoana care sa se bucure de credibilitate publica.

Din contra. Aici e problema. Sincer, eu am lucrat in Parlament cu politicienii conservatori si, mereu, aveau initiative legistalive bune si foarte creative. Unde au gresit? Cred ca nu au avut rabdare. Si-au schimbat de multe ori numele si doctrina. Uneori, este nevoie de rabdare sa poti atrage capital politic", explica fostul strateg al PSD.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vasile Dancu epoca televiziune, #politica televiziune presa, #Dan Voiculescu intact esec , #stiri Vasile Dancu