Ce prevede, de fapt, Legea Capitalei si cum ii va afecta pe bucuresteni? - TV Ziare.com

Vineri, 25 Martie 2011, ora 17:45
2107 citiri
Ce prevede, de fapt, Legea Capitalei si cum ii va afecta pe bucuresteni? - TV Ziare.com

Proiectul de lege privind reogranizarea administrativa a Bucurestiului urmareste o dezvoltare unitara a Capitalei, sustine deputatul PD-L Vasile Gherasim, initiatorul Legii Capitalei.

El a prezentat vineri, la TV Ziare.com, cele mai importante prevederi ale legii, precizand ca nu se pune problema desfiintarii sectoarelor, asa cum s-a vehiculat.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Vasile Gherasim

"Principalul scop il reprezinta desfasurarea serviciilor publice ale consiliului general in mod unitar la nivelul intregii Capitale. Pe langa faptul ca noul proiect urmareste o dezvoltare unitara si echilibrata a muncipiului Bucuresti, in acelasi timp se urmareste si o desfasurare a activitatilor coordonate de primarul general in mod unitar in tot municipiul Bucuresti.

Asadar, vom avea un deliberativ comun pentru toata Capitala, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, nu vom avea deliberative la sectoare si vom avea un singur primar, primarul general ales uninominal de intreaga populatie. La fiecare sector, si insist mult pe notiunea de sector pentru ca nu se pune nicicum problema desfiintarii sectoarelor, bugetul va fi alimentat de catre Consiliul general al Muncipiului Bucuresti, pentru activitatile cele mai importante si acoperirea necesitatilor sectorului respectiv", a declarat Vasile Gherasim.

Deputatul PD-L a mai declarat la TV Ziare.com ca urmeaza ca proiectul de lege sa fie publicat in presa centrala pentru ca cetatenii sa vada modificarile.

"Urmeaza acum ca un colectiv format din reprezentanti ai Unitatii Centrale, cea care se ocupa de redactarea actelor normative de la Ministerul de Interne sa ne ajute sa redactam acest proiect de lege intr-o forma cat mai elaborata, astfel ca in perioada urmatoare, maximum 10 zile, sa o putem publica in presa centrala pentru ca bucurestenii sa poate vedea principalele modificari", a precizat Gherasim.

Potrivit acestuia, propunerile cetatenilor vor fi luate in seama pentru a se realiza o transparenta totala in ceea ce priveste atat redactarea cat si dezbaterea acestei legi.

Intrebat daca vrea sa candideze la Primaria Capitalei, Vasile Gherasim a declarat ca nu s-a gandit la acest lucru.

"Nu m-am gandit si nici nu cred ca este cazul. Eu lucrez in calitatea mea de specialist in sociologie urbana cu experienta in administratia publica locala. Va asigur ca nu m-am gandit si nici prin cap nu imi trece sa canidez la Primaria Capitalei, cel putin la aceasta ora", a subliniat democrat liberalul.

O mare problema in Bucuresti o reprezinta, potrivit lui Gherasim, dezvoltarea oarecum haotica din acest moment.

"Sunt incepute constructii iar apoi sunt lasate asa. Sunt multe zone care au ramas in constructie. Cea mai mare problema o reprezinta cartierul Henri Coanda. sunt probleme cu autorizatiile de constructie in Bucuresti, dar prin noua lege acest lucru se va rezolva", a spus Gherasim.

Deputatul PD-L a mai afirmat ca nu este multumit in momentul de fata de Consiliul General al municipiului Bucuresti din cauza ca nu exista un regulament bun.

"Noul consiliu va avea activitate permanenta. Consilierul general va fi reprezentantul cetateanului si va fi singurul lui serviciu. Nu va putea fi si functionar sau sa aiba si alte functii. Deci din aceasta cauza nu sunt multumit de actualul Consiliul General al municipiului Bucuresti", a subliniat Vasile Gherasim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Legea Capitalei, #sectoare Bucuresti modernizare lege , #stiri Vasile Gherasim