Turcu a incercat sa se sinucida: "Are sanse infime de supravietuire"

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 17:30
53049 citiri
Turcu a incercat sa se sinucida: "Are sanse infime de supravietuire"
Foto: Hepta

Vasile Turcu a incercat sa se sinucida miercuri dimineata, fiind adus in stare grava la Spitalul Floreasca.

Fostul actionar al clubului Dinamo a incercat sa se sinucida prin spanzurare, insa a fost gasit de sotia sa, care a chemat de urgenta salvarea.

Omul de afaceri a fost resuscitat minute bune si internat la Sectia de Terapie Intensiva, in coma profunda, cu un edem cerebral si sanse mici de supravietuire.

"Sansele sunt infime, sunt foarte mici pentru ca odata afectati centri nervosi, sansele sunt din ce in ce mai mici sa isi revina, chiar daca se afla la terapie intensiva, sustinut de aparatele vitale", a declarat fostul doctor al nationalei Romaniei, Pompiliu Popescu, pentru Prosport LIVE.

Conform unor surse, Turcu, care in anii 2000 avea o avere estimata la peste 100 de milioane de euro, ar fi vrut sa se sinucida din cauza problemelor financiare.

Firul evenimentelor:

ora 17:20 - Potrivit Pro TV, Turcu ar fi recurs la acest gest extrem din cauza problemelor financiare.

ora 17:10 - "Sansele sunt infime, sunt foarte mici pentru ca odata afectati centri nervosi, sansele sunt din ce in ce mai mici sa isi revina, chiar daca se afla la terapie intensiva, sustinut de aparatele vitale. Intotdeauna trebuie sa fii rezervat in aceasta situatie, pentru ca numai miracolele sau minunile te mai pot salva. Probabil ca a intrat intr-un moment de instabilitate psihica, care l-a determinat sa recurga la acest gest. Nu, am vorbit ultima data acum 6 luni, 8 luni, dar eu il stiu un om cumpatat, un om echilibrat", a declarat fostul doctor al nationalei Romaniei, Pompiliu Popescu, pentru ProSport LIVE.

ora 16:30 - Conform unor surse, Turcu ar fi lasat un bilet de adio.

ora 15:30 - "Sursele mele din Spitalul de Urgenta Floreasca imi spun ca VASILE TURCU e in coma profunda dupa tentativa de sinucidere prin spanzurare in vila sa din nordul Capitalei. Blocarea irigarii si, implicit, oxigenarii creierului isi spun cuvantul. Are o stare stabila, cu tensiune arteriala normala. Scanarea CT e aparent ok, exceptie facand instalarea (fireasca, in conditiile date) a unui edem cerebral masiv. Inima functioneaza ok dupa resuscitare, avand o buna alura ventriculara. Supravegherea pacientului e maximala pt ca exista riscul unei schimbari de situatie in orice clipa. Prognosticul e rezervat. O eventuala recuperare depinde de leziunile suferite de creier, dar se pot produce si minuni (precum in cazul lui Gabriel Cotabita) ", a scris ziaristul Dorin Chiotea pe pagina sa de Facebook.

ora 14:50 - "Vasile Turcu se afla in continuare in stare critica, la Spitalul de Urgenta Floreasca. Omului de afaceri i s-a aplicat un guler cervical si a fost intubat, ventilat si sedat. El a suferit un edem cerebral si prezinta mai multe fracturi costale, ceea ce indica ipotzeza ca ar fi cazut", noteaza Digi Sport.

ora 13:49 - Vasile Turcu, cu afaceri in domeniul constructiilor si cu o avere estimata la peste 100 de milioane de euro in anii 2000, ar fi incercat sa se spanzure. Omul de afaceri roman a fost insa gasit de cineva din familia si transportat de urgenta la spital.

Nu se cunosc inca motivele care l-au impins pe Turcu sa recurga la acest gest disperat.

Fostul actionar al lui Dinamo se afla in aceste momente la Sectia de Terapie Intensiva, in stop cardio-respirator, resuscitat, potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita.

"In urma cu aproximativ o ora, Politia a fost sesizata cu privire la un barbat care ar fi avut o tentativa de suicid. Acesta a fost preluat de catre un echipaj de salvare si transportat la spital. In acest moment, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, Serviciul Omoruri efectueaza cercetari in vederea stabilirii conditiilor in care s-a produs evenimentul", a precizat Politia Capitalei pentru News.ro.

Vasile Turcu (62 de ani) a fost actionar la clubul din Soseaua Stefan cel Mare pana in 2011.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Vasile Turcu stare grava, #Vasile Turcu sinucidere , #stiri Vasile Turcu