Vasile Turcu vrea sa vanda garsoniere cu 12.000 de euro

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 08:51
2640 citiri
Vasile Turcu vrea sa vanda garsoniere cu 12.000 de euro

Omul de afaceri Vasile Turcu intentioneaza sa construiasca locuinte sociale pe care vrea sa le vanda cu 12.000 de euro.

In urma cu trei ani, acesta ar fi vrut sa vanda locuintele cu 800-900 de euro pe mp, insa patronul firmei de constructii Romconstruct le-ar vinde la un pret mediu de 500 de euro pe mp. Marea sa problema este ca autoritatile nu sunt interesate in parteneriate de tip public-privat.

Turcu vrea inca din 2007 sa contruiasca locuinte pentru "oamenii de rand"pe terenul de sase hectare pe care il detine in zona Republica, insa proiectul de locuinte se afla si acum doar pe hartie.

"Am discutat cu Primaria Capitalei, cu primaria sectorului 3, cu Fondul National de Garantare si toti dau din umeri. Parteneriatul era ca eu sa vin cu terenul, iar primaria venea cu o cota parte din teren, rezultalta dupa efectuarea unui raport de evaluare, sa zicem 10 milioane de euro pentru cele sase hectare.

Mai puneam si eu 7 - 10 milioane de euro, iar diferenta ar fi fost obtinuta din credite ipotecare luate de beneficiari de la banci, dar garantate de catre Fond. Am stat si am calculat cu Fondul ca salariatii cu 700-800 de lei pe luna ar fi putut sa cumpere o garsoniera cu 10.000 de euro, la o rata de 250 de lei pe luna", a declarat Vasile Turcu, proprietarul grupului Romconstruct si actionar al clubului de fotbal Dinamo, pentru Money.ro.

Proiectul este estimat la 60 de milioane de euro si prevede constructia a 3.200 de locuinte cu garsoniere de 25 mp la 12.000 de euro, apartamente de 50 mp cu 20.000 - 25.000 de euro si cu trei camere de 70 mp la un pret de cel mult 40.000 de euro.

Romconstruct, firma detinuta de Turcu, a avut o cifra de afaceri mai mica cu 20-25% in primele sase luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Daca mergeam numai pe imobiliare, as fi inchis de mult firma. Sper sa inchei anul acesta ca in 2009, desi sunt pesimist", a mai declarat Vasile Turcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#garsoniere Vasile Turcu, #locuinte noi, #proiect imobiliar , #stiri Vasile Turcu