Viorica Dancila nu crede in cifrele exit-poll si spune ca PSD a recastigat increderea romanilor UPDATE Continuam lupta

Duminica, 24 Noiembrie 2019, ora 21:14
14526 citiri
Viorica Dancila nu crede in cifrele exit-poll si spune ca PSD a recastigat increderea romanilor UPDATE Continuam lupta
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Viorica Dancila a sustinut o foarte scurta declaratie de presa dupa aflarea primelor rezultate exit-poll, la al doilea tur al alegerilor prezidentiale, care arata ca liderul PSD a pierdut categoric in fata contracandidatului sau, Klaus Iohannis.

Potrivit exit-poll-ului CURS Avangarde, Klaus Iohannis a obtinut 64,8% iar Viorica Dancila - 35,2%. Exit-pollul IRES arata ca Iohannis a obtinut 66,5%, iar Dancila - 33,5%.

Viorica Dancila nu a vrut sa spuna prea multe, afirmand ca in momentul de fata exista doar exit-pollurile si ca asteapta ca PSD sa faca numaratoarea paralela pentru ca, precizeaza ea, doar atunci se vor cunoaste cu adevarat rezultatele.

"Avem in acest moment un rezultat exit-poll, vom sta pana vom prelua toate procesele verbale din teritoriu, vom face numaratoare paralela, pentru ca atunci vom stii cu adevarat rezultatele. Mai multe declaratii vom face dupa aflaraea rezultatelor finale", a spus Dancila.

Totusi, in ciuda infrangerii, liderul PSD considera ca partidul a recastigat increderea cetatenilor romani, afirmand ca a recuperat voturile pierdute la europarlamentare.

UPDATE Ulterior, Viorica Dancila le-a multumit si pe Facebook romanilor care au mers azi la vot, afirmand ca PSD va continua lupta.

"Multumesc tuturor romanilor care au mers astazi la vot si multumesc din inima celor care mi-au acordat increderea lor! Pentru milioanele de romani care cred in mine si in Partidul Social Democrat, dar si pentru viitorul tarii noastre, care nu poate fi sacrificat in numele austeritatii si al monopolului de putere, continuam lupta!", a scris Dancila.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratia sustinuta de Viorica Dancila

- Vreau sa ii felicit pe toti cei care au mers la vot. Vreau sa le multumesc celor care au votat cu inima. Primarilor, militantilor si simpatizantilor PSD, tuturor celor care au vrut sa inlocuiasca ura si dezbinarea cu unitatea si increderea.

- PSD a recastigat increderea cetatenilor romani care ne-au votat in 2016. Am recuperat voturile pierdute la europarlamentare, iar astazi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce inseamna ca avem numarul de voturi de la parlamentarele din 2016.

- Am toata convingerea ca numarul de voturi de azi ne ajuta, ne obliga si vom face tot ce e posibil sa castigam alegerile locale si parlamentare.

- Avem in acest moment un rezultat exit-poll, vom sta pana vom prelua toate procesele verbale din teritoriu, vom face numaratoare paralela, pentru ca atunci vom sti cu adevarat rezultatele. Mai multe declaratii vom face dupa aflarea rezultatelor finale.

**********

Romanii s-au prezentat azi la urne pentru a-si alege presedintele pentru urmatorii 5 ani, turul doi al acestui scrutin prezidential fiind disputat intre candidatul PNL Klaus Iohannis si cel al PSD, Viorica Dancila.

Vezi cum a decurs votul in tara

Iata si cum s-a desfasurat turul doi al alegerilor prezidentiale in strainatate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorica Dancila alegeri prezidentiale , #candidat prezidentiale