Viorica Dancila si-a depus candidatura la BEC: Empatizez cu oamenii, imi iubesc tara si o reprezint cu demnitate

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 13:09
6196 citiri
Viorica Dancila si-a depus candidatura la BEC: Empatizez cu oamenii, imi iubesc tara si o reprezint cu demnitate
Foto: Digi24 TV

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale din noiembrie, Viorica Dancila, a depus, joi, listele cu semnaturile de sustinere la Biroul Electoral Central si s-a inscris, astfel, oficial, in cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Viorica Dancila a fost insotita de un intreg alai de ministri, parlamentari, primari si colegi de partid, dar si de Teodor Melescanu si Gratiela Gavrilescu, recent exclusi din ALDE.

Liderul PSD a fost intampinat cu urale de mai multi simpatizanti care purtau sepci rosii cu insemnele candidatului lor, dar si de cativa protestatari anti-PSD cunoscuti.

Printre cei care au insotit-o pe Viorica Dancila au fost ministrii PSD Mihai Fifor, Natalia Intotero, Eugen Teodorovici sau Gabriel Les, iar dintre parlamentari s-au remarcat Catalin Radulescu, Doina Pana, Iulian Iancu sau Diana Tusa. Din conducerea PSD au mai fost prezenti Rodica Nassar si Gabriel Steriu.

Foto: Digi24 TV

Viorica Dancila a primit un buchet de flori si a fost imbratisata si sarutata pe obraji de cei prezenti, care si-au facut numeroase fotografii de grup si au aplaudat.

Unul dintre cei mai entuziasti a fost Teodor Melescanu, recent exclus din ALDE dupa ce si-a tradat colegii nerespectand decizia conducerii partidului, dar ales presedinte al Senatului cu voturile PSD. Melescanu a sarutat-o pe obraji pe Viorica Dancila, s-a intretinut cordial cu Mihai Fifor, iar la iesire a fost primul insotitor al candidatului PSD la alegerile prezidentiale.

In schimb, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a stat retrasa, ferindu-se de blitzurile fotografilor. Dintre primarii PSD de sectoare a iesit in evidenta Gabriel Mutu (sector 6).

In fotografii si-a facut loc si Dana Varga, consilierul de stat caruia i s-a cerut public demisia dupa ce l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Hitler.

Conform Digi24, candidatul PSD a depus peste 1,4 milioane de semnaturi de sustinere, desi minimul prevazut de lege este de 200.000.

"Este un moment emotionant, unic", a declarat Viorica Dancila in fata jurnalistilor, dupa inscrierea in competitia electorala.

Presedintele PSD le-a multumit "colegilor care s-au mobilizat pentru strangerea de semnaturi", dar si simpatizantilor prezenti.

"Am convingerea ca romanii isi doresc un alt fel de presedinte, care sa iubeasca Romania si romanii (...) Un presedinte activ, care sa fie de fiecare data in mijlocul oamenilor, care sa respecte Constitutia si sa aiba o relatie institutionala corecta cu Guvernul si Parlamentul", a mai spus, printre altele, Viorica Dancila.

Intrebata care e cel mai mare avantaj al ei, Viorica Dancila a raspuns: "Pentru ca iubesc oamenii, pentru ca imi place sa stau in mijlocul oamenilor, pentru ca nu e important ce se intampla cu mine, ca vin cu violenta verbala (...) Empatizez cu oamenii, imi iubesc tara si o reprezint cu demnitate", a spus ea, impiedicandu-se, ca de obicei, in cuvinte: "Nicio mama din aceasta tara sa nu ii fie frica ca nu va primi salariul sau ca ii va fi taiata alocatia copilului".

Un alt avantaj pe care a tinut sa il sublinieze premierul ar fi acela ca a demonstrat ca poate conduce "un guvern care are a doua cea mai mare crestere economica in Europa" si ca a putut "conduce presedintia rotativa a UE".

Viorica Dancila a tinut sa transmita si un alt mesaj: daca ar fi aleasa, ar fi "primul presedinte al Romaniei care a dovedit ca poate sa fie premier".

Intrebata de ce nu merge cu Guvernul in Parlament, ca sa deblocheze situatia, Viorica Dancila a sustinut: "Guvernul este functional, daca nu ar fi functional, nu as putea sa tin sedinte de guvern", reamintind ca si in aceasta dimineata a avut loc o astfel de sedinta.

In acelasi timp, insa, Viorica Dancila l-a acuzat din nou pe presedintele Iohannis ca refuza numirea ministrilor propusi, afectand astfel activitatea Executivului.

Intrebata despre prezenta lui Teodor Melescanu azi, la BEC, Viorica Dancila a raspuns zambind: "Ma bucur foarte mult de sustinerea unei mari parti din ALDE, asta arata ca sunt oameni care au responsabilitate, nu vor sa ii dezamageasca pe romani".

Pana acum si-au mai depus candidaturile Viorel Catarama si Catalin Ivan. Joi, la ora 17:00, isi va depune candidatura Theodor Paleologu (PMP), iar vineri urmeaza sa faca acelasi lucru Dan Barna (USR) si Klaus Iohannis (PNL). Sambata au anuntat ca se vor inscrie Kelemen Hunor (UDMR) si Mircea Diaconu (Pro Romania-ALDE).

Campania electorala pentru alegerea presedintelui Romaniei va incepe pe 12 octombrie, iar cele doua tururi de scrutin vor avea loc in zilele de 10 si 24 noiembrie.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Dancila depus candidatura prezidentiale , #candidat prezidentiale