Ziare.com

Dancila are mai multe proiecte de infrastructura pe agenda sedintei de guvern

Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 07:22

   

Dancila are mai multe proiecte de infrastructura pe agenda sedintei de guvern
Guvernul se va reuni miercuri, in sedinta, pe ordinea de zi figurand mai multe proiecte privind infrastructura.

Potrivit agendei Guvernului, Executivul va aproba declansarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes national "Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov - Simeria, componenta a Coridorului Rin - Dunare, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, tronsonul Brasov - Sighisoara".

Proiectul vizeaza "aprobarea amplasamentului si a declansarii procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul aflat pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes national 'Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov - Simeria, componenta a Coridorului Rin - Dunare, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, tronsonul Brasov-Sighisoara, subsectiunile: 1. Brasov-Apata si 3. Cata-Sighisoara', de pe raza unitatilor administrativ-teritoriale: Brasov, Bod, Feldioara, Maierus, Apata si Cata - judetul Brasov; Saschiz, Vanatori, Albesti si Sighisoara - judetul Mures si Belin - judetul Covasna".

Totodata, pe agenda sedintei se afla si reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Autostrada Sebes-Turda".

Un alt proiect vizeaza modificarea si completarea hotararii privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Drum expres Craiova-Pitesti si legaturile la drumurile existente", tronsonul 2, aflate pe raza localitatilor Barza, Piatra-Olt, Slatioara si Valea Mare din judetul Olt.

Pe agenda sedintei de azi se afla si reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii 'Centru regional de cercetari avansate pentru boli emergente, zoonoze si siguranta alimentara-ROVETEMERG' la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 'Ion Ionescu de la Brad' din Iasi.

Un proiect privind stabilirea nivelului stocurilor minime si aprobarea modului de calcul al stocurilor de urgenta pentru titei si/sau produse petroliere a caror constituire revine titularilor obligatiilor de stocare in vederea mentinerii acestora in anul 2020 figureaza pe agenda Guvernului.

Pe ordinea de zi se mai afla si un proiect de lege pentru modificarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera.

Totodata, Executivul va adopta o hotarare privind aprobarea inscrierii coridorului de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Deschiderea si punerea in exploatare a Carierei Rosia de Jiu, judetul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an", aflat in administrarea Ministerului Energiei, in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

In cadrul sedintei Guvernului va fi prezentat si un raport privind creantele Romaniei la 31 decembrie 2018 provenite din activitatea de export, cooperare economica internationala si alte actiuni externe, derulate inainte de 31 decembrie 1989.

Pe ordinea de zi figureaza si o informare privind situatia asigurarii manualelor scolare pentru anul scolar 2019-2020.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In ecuatie intra si impotenta guvernului de a face ceva.

Masa critica de ageamii si pitzifelnici nu pot avansa autostrazile cu vreun metru.
Sau spitalele promise cu vreun tirnacop.
Acum vor sa arunce pisica m0arta la CSAT.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor