E oficial! Dancila a dat-o afara pe Anca Alexandrescu de la Guvern

Joi, 30 Mai 2019, ora 14:09
16229 citiri
E oficial! Dancila a dat-o afara pe Anca Alexandrescu de la Guvern
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Calitatea de consilier-onorific a Ancai Alexandrescu a incetat in urma unei decizii date de premierul Viorica Dancila, publicata astazi in Monitorul Oficial. Hotararea este contrasemnata de secretarul general al Guvernului, Toni Grebla.

Acest demers fusese anuntat inca de miercuri de Viorica Dancila. Ea a fost intrebata, intr-o lunga conferinta sustinuta la finalului primului CEx din era post-Dragnea, daca va lucra in continuare cu oameni precum Anca Alexandrescu sau Darius Valcov, apropiati ai fostului sef PSD.

Sursa: Monitorul Oficial

"Cu Anca Alexandrescu exclus. Este consilier onorific la Guvern, maine o voi elibera din functie. Si la partid la fel. Voi lua o decizie in curand legata si de Darius Valcov. Nu imi cereti sa va dau raspuns acum", a spus Viorica Dancila.

Citeste si Dancila: Cu Anca Alexandrescu exclus sa mai lucrez. Voi decide curand si in legatura cu Darius Valcov

"Umbra" Vioricai Dancila

Pentru o lunga perioada de timp, Anca Alexandrescu aparea la orice iesire publica sau deplasare externa in spatele Vioricai Dancila. La inceputul lunii mai, insa, pe masura ce zvonurile despre o racire a relatiilor dintre premier si Liviu Dragnea erau tot mai dese, a venit si decizia lui Dancila de a o indeparta pe Alexandrescu de la Guvern.

S-a spus chiar de atunci ca aceasta va fi demisa din functia de consilier onorific, insa s-a insistat ca acest lucru se intampla pentru ca ea sa se poata concentra pe comunicarea PSD in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

Anca Alexandrescu a fost numita in Guvernul Dancila in februarie 2018. Alexandrescu este fosta sotie a lui Dan Andronic si a fost consiliera lui Liviu Dragnea, ocupandu-se direct de imaginea si comunicarea fostului liderul PSD.

Anca Alexandrescu s-a mai ocupat de comunicare si in guvernele Nastase si Ponta, dar si de fostul primar general Sorin Oprescu.

In timpul guvernarii Ponta, ea a raspuns de imaginea lui Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anca Alexandrescu demisa, #Anca Alexandrescu revocare, #Anca Alexandrescu Dancila , #guvern