USR: 5 minciuni pe care le-a spus Viorica Dancila in Parlament la motiunea de cenzura

Marti, 18 Iunie 2019, ora 21:22
11178 citiri
USR: 5 minciuni pe care le-a spus Viorica Dancila in Parlament la motiunea de cenzura
Foto: Guvernul Romaniei

Deputatul USR Claudiu Nasui a analizat discursul de marti al premierului Viorica Dancila din Parlament, la dezbaterea motiunii de cenzura impotriva sa si a Guvernului sau, si a scos in evidenta 5 lucruri neadevarate pe care aceasta le-a spus.

Dancila a prezentat o serie de lucruri pe care ea le considera realizari ale guvernarii PSD-ALDE si a acuzat Opozitia ca vrea sa preia conducerea Executivului ca sa inrautateasca viata romanilor.

Nasui arata a luat punct cu punct acuzatiile lui Dancila si a aratat de ce afirmatiile premierului sunt false.

" 1) 'Vreti sa taiati subventiile agricultorilor'

Fals. Nu vrem sa taiem subventiile agricole care vin din bugetul Uniunii Europene. Vrem in schimb sa taiem subventiile care vin din banii contribuabilului roman supra-taxat si care s-au dus catre baronii PSD si catre firmele abonate acestui tip de bani, cum este si faimoasa ferma de porci a domnului Dragnea.

2) 'Considerati salariul minim nociv'

Fals. USR propune cresterea salariului minim net prin eliminarea taxelor pe primii 2.080 de lei. Sa inceapa taxarea de la salariu minim in sus.

3) 'Vreti sa taxati profesionistii din IT'

Fals. Aici e o nuanta, USR nu a propus niciodata taxarea nimanui, nu ma pronunt pentru alte partide din opozitie. Noi propunem reducerea poverii fiscale tocmai pentru a lasa economia sa creasca.

4) 'Vreti sa dati oameni afara'

Partial fals. Vrem sa inchidem sinecurile PSD-ALDE. Vrem sa dam afara nepotii, amantele si activul de partid salarizat regeste la stat. Ei nu fac nimic decat sa incaseze salariu fara sa faca nimic.

5) 'Sa reduceti si sa taiati'

Partial fals. Vrem sa reducem si sa taiem taxe si impozite. Vrem sa creasca economia privata. Vrem sa avem crestere economica reala si nu pe datorie. Vrem sa avem locuri de munca bine platite pentru marea masa de romani, nu doar pentru cei care se inscriu in partidele care sunt vremelnic la putere", sunt afirmatiile pe care le-a demontat Nasui.

Motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Dancila trebuie demis! Fara OUG-uri, fara parole de acces si fara cozi la vot" a picat marti la vot. Opozitia a avut 200 din cele 233 de voturi necesare.

Au existat si 7 voturi impotriva si 3 abtineri, asta in conditiile in care cei de la PSD si ALDE nu au votat deloc. Ei au asigurat prezenta, dar nu s-au ridicat din banci, procesul fiind supravegheat de la tribuna Parlamentului de Olguta Vasilescu.

Daca Opozitia a acuzat guvernarea PSD-ALDE ca a dat numeroase ordonante de urgenta toxice ce au ingenunchiat justitia si au scumpit viata romanilor, Viorica Dancila s-a aparat in Parlament spunand ca opozantii sai spun doar metafore si sloganuri si vor sa aduca austeritatea in Romania, in timp ce ea a adus o prosperitate cum romanii nu au mai vazut: "Avutia romanilor a ajuns la recordul maxim al ultimilot 10 ani!".

In plus, Dancila a acuzat Opozitia ca nu are un plan pentru a prelua guvernarea, ci vrea sa arunce Romania in haos. In replica, PNL i-a raspuns ca nu au la acest moment un program de guvernare pentru ca ar dura 6 luni doar ca sa repare ce a facut PSD-ALDE in ultimii ani de guvernare.

Vezi aici cum s-au desfasurat dezbaterea si votul motiunii de cenzura

A.S.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Claudiu Nasui Guvern Dancila minciuni motiune , #guvern