Dancila il acuza pe Iohannis de blat cu Tariceanu si ca are o problema cu bugetarii. UPDATE Ar vrea sa amane votul in Parlament

Joi, 12 Septembrie 2019, ora 19:10
16995 citiri
Dancila il acuza pe Iohannis de blat cu Tariceanu si ca are o problema cu bugetarii. UPDATE Ar vrea sa amane votul in Parlament
Foto: Arhiva site/Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila a reactionat joi, de la sediul PSD, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca refuza din nou ministrii propusi de ea si i-a cerut sa mearga in Parlament pentru a obtine votul de incredere.

Dancila l-a acuzat pe Iohannis ca a facut o "alianta a ipocriziei si distrugerii" cu Calin Popescu Tariceanu, care a spus de asemenea ca noile propuneri nu tin loc de ministri ALDE, ca sa nu mai fie nevoie de votul Parlamentului.

Premierul a insistat ca Guvernul functioneaza greu si a dat vina pe Iohannis pentru intarzierile in plata salariilor bugetarilor din ministerele fara conducere. Dancila a reiterat si ca nu ii este teama sa mearga in Parlament, insa nu a spus clar daca o va mai face sau nu.

Surse citate de Mediafax au declarat, ulterior, ca Dancila ia in considerare sa amane votul de incredere din Parlament dupa 18 septembrie, pe motiv ca asteapta decizia CCR. Totodata, Viorica Dancila ar vrea sa amane si sedinta Comitetului Executiv al PSD, care era programata pentru marti, cu o zi inainte sa mearga in Parlament.

Despre decizia CCR au comentat si alti social-democrati. O prima reactie de la PSD venise de la Serban Nicolae, care a spus ca Iohannis incalca din nou Constitutia si chiar si-a permis sa se antepronunte cu privire la ceea ce va decide CCR dupa ce Dancila l-a contestat pentru conflict institutional.

"Anticipez decizia CCR si va spun ca a incalcat Constitutia. Are obligatia sa numeasca interimari. Aici nu e chestie de optiune, daca vreau, daca imi place... E obligat!", a sustinut, la Digi24, Serban Nicolae. De aceeasi parere cu el a fost si fostul judecator al CCR, actualmente membru al Guvernului Dancila, Toni Grebla.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile Vioricai Dancila dupa ce a fost refuzata a treia oara de Klaus Iohannis:

- Am asistat azi la un record personal al presedintelui, reactie rapida la propunerile de ministri, doar la o zi distanta.

- Abuzul de putere continua, sfidarea romanilor continua, nepasarea continua.

- Este a treia piedica, a treia respingere. Presedintele se pozitioneaza, din nou, impotriva romanilor.

- Daca nu am fi gasit solutii, oamenii ar fi stat neplatiti mult timp.

- Dl Iohannis a vazut si apelurile sindicatelor care reclamau ca oamenii nu-si primesc banii, ca statul are obligatia sa respecte acest drept fundamental.

- Asta seara am vazut un nou episod al nepasarii si dispretului.

- Partidul lui Iohannis are o problema cu bugetarii, ii jignesc, presedintele a dus asta la urmatorul nivel: le refuza dreptul la plata.

- Fie dl Iohannis s-a hotarat sa adopte taierile si neplata ca proiect de tara de la Orban si Citu, fie a ales sa intre in jocul dlui Tariceanu, caruia nu i-a mai ramas nimic de facut decat sa trimita scrisori.

- Am vazut azi o alianta de conjunctura intre Iohannis si Tariceanu, alianta ipocriziei si a distrugerii.

- Nu voi ceda in fata acestui blocaj fiindca am obligatia sa guvernez pentru Romania.

- Oamenii asteapta de la noi sa le platim pensiile pe care le-am majorat, salariile, sa facem investitiile la care ne-am angajat.

- Nu mi-e teama sa mergem in Parlament, am mai spus-o, cu atat mai mult cu cat am aratat in Senat ca avem majoritate.

- Acest guvern lucreaza pentru Romania, nu impotriva ei si voi ramane cea careia nu-i va fi teama niciodata sa priveasca in ochii romanilor, stiind ca nu am luat nicio masura impotriva lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila raspunde Iohannis refuz trei ministri , #guvern