Dancila ii raspunde lui Iohannis: Sa se abtina. Suntem pregatiti pentru preluarea presedintiei Consiliului UE

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 13:08
4254 citiri
Dancila ii raspunde lui Iohannis: Sa se abtina. Suntem pregatiti pentru preluarea presedintiei Consiliului UE
Foto: Captura Digi24

Premierul Viorica Dancila i-a raspuns, marti, presedintelui Klaus Iohannis care afirmase ieri ca Romania nu este pregatita pentru preluarea, peste mai putin de 2 luni, a presedintiei Consiliului UE.

Dancila i-a cerut sefului statului sa se abtina de la astfel de declaratii, precizand ca fac rau tarii.

"Aceste declaratii fac rau Romaniei, cred ca este fara precedent intr-un stat membru UE si cer tuturor, inclusiv presedintelui, sa se abtina pentru ca Romania are nevoie de consens si unitate. Ne-am obisnuit legat de aceste atacuri si nu vreau sa procedez cum face dumnealui. E important sa vin cu lucruri concrete pentru romani.

Pentru mine a fost important ca ieri am acordat ajutoare de stat pt 9 companii, de cate ori ma va ataca presedintele Iohannis ii voi raspunde cu ce face noi, acest guvern. Romanii s-au saturat de dispute, eu m-am saturat. Il rog pe presedinte sa nu mai iasa cu aceste declaratii. Acest lucru a fost subliniat si de dl. Juncker care a spus ca daca vrem sa avem succes trebuie sa existe consens intre presedinte, Parlament, Guvern", a spus Dancila.

Totodata, premierul a subliniat ca Romania este pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului UE.

"Romania e in grafic pentru preluarea presedintiei Consiliului UE si orice declaratie care aduce o urma de indoiala face rau Romaniei. Suntem in linie dreapta, am nominalizat o persoana cu experienta, va fi sprijinita de multi experti si care poate conduce la o presedintie de succes pentru Romania.

Am vazut declaratii privind presedintia rotativa, ca acest Guvern nu e pregatit. In calitate de premier va asigur ca Romania este pregatita", a declarat Viorica Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa plecarea din Guvernul Dancila a ministrului Afacerilor Europene, Victor Negrescu, ca lucrurile "au luat-o razna" la Palatul Victoria si ca Romania nu este pregatita pentru preluarea, peste mai putin de 2 luni, a presedintiei UE.

"Nu suntem pregatiti pentru asa ceva (preluarea presedintiei UE - n.red.) . Acum cateva saptamani am fost intrebat si am spus ca vom face fata rezonabil. Intre timp, lucrurile au luat-o razna la Guvern!

Nu se mai inteleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoane care ar trebui sa se ocupe de chestiuni europene pleaca sau sunt demisi si in acest fel ne trezim in ceasul al 12-lea total nepregatiti", a spus Klaus Iohannis, in cadrul unei intalniri cu primarii de municipii din Romania.

PSD l-a nominalizat, marti, pe George Ciamba la Ministerul Afacerilor Europene.

Negrescu trebuia sa prezinte luni la Bruxelles presedintia asigurata de Romania

Plecarea surprinzatoare si misterioasa a lui Victor Negrescu din postura de ministru al Afacerilor Europene a creat multe critici si ingrijorari, avand in vedere ca a survenit cu mai putin de doua luni inainte ca Romania sa preia presedintia UE.

Chiar luni, Negrescu ar fi trebuit sa reprezinte Romania la reuniunile Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles (CAG si CAG - art. 50) si sa prezinte foaia de parcurs pentru semestrul european 2019. In locul lui Negrescu s-a dus Luminita Odobescu, ambasador UE.

Presa centrala a relatat, sambata, ca ministrul delegat Negrescu si-ar fi depus demisia din functie. Insa, pe masura ce au aparut tot mai multe informatii pe acest subiect, a devenit tot mai incert daca Negrescu a fost demis sau si-a dat el demisia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila presedintie Romania Consiliu UE , #Klaus Iohannis
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Ioannel a spus ieri ca nu e pregatit sa preia presedentia CE!
Poza georgescuionel32
georgescuionel32
rank 5