Tomac: PMP va sustine motiunea de cenzura impotriva lui Dancila. Aceasta mediocritate politica nu trebuia numita

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 13:34
3776 citiri
Tomac: PMP va sustine motiunea de cenzura impotriva lui Dancila. Aceasta mediocritate politica nu trebuia numita
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, anunta ca Partidul Miscarea Populara va sustine motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila si ca PSD trebuie sa plece de la guvernare, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului.

"Dancila trebuie sa plece. Am spus din prima clipa ca aceasta mediocritate politica nu trebuia numita premier si nu a tinut nimeni cont de noi. Acum e tarziu. Dezastrul abia incepe. In mod categoric, Presedintele Iohannis are dreptate. El coordoneaza politica externa in statul roman, iar premierul, indiferent de numele lui, are obligatia institutionala de a obtine acordul Presedintelui in astfel de probleme.

PMP va sustine motiunea de cenzura impotriva cabinetului Dancila. PSD trebuie sa plece de la guvernare, pentru ca a aruncat tara in haos, iar acum, o izoleaza pe plan international", a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Badulescu (PMP): Daca Dancila si-ar da demisia, oare Iohannis va propune tot un premier PSD?

In schimb, liderul senatorilor PMP, Dorin Badulescu, a declarat ca partidul ar sustine o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Dancila, insa, pe de alta parte, el se intreaba daca presedintele Klaus Iohannis ar numi tot un premier de la PSD, in cazul in care Viorica Dancila ar demisiona.

"Cu siguranta este cea mai buna masura (o motiune de cenzura - n.red.). Este evident ca PMP va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Vedem ce se intampla numai in ultima perioada, plecand de la ultimul scandal privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. O chestiune de politica externa care distruge eforturile diplomatice ale Romaniei de 50 de ani incoace, in zona respectiva.

Ma intreb ce s-ar intampla daca doamna Dancila si-ar da demisia? Oare Klaus Iohannis va propune tot un premier de la PSD? Aceasta este marea intrebare. Sunt sceptic, avand in vedere ca toata lumea astepta de la domnul Iohannis, de la numirea domnului Tudose, sa numeasca un premier din partea dreapta", a spus Dorin Badulescu.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat vineri demisia premierului Dancila:

"Eu retrag increderea doamnei Dancila. Dupa cum am spus pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, dupa care pot sa trag o concluzie.

Doamna Dancila nu face fata pozitiei de premier al Romaniei si transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea, solicita public demisia doamnei Dancila din functia de premier".

In replica, PSD a sugerat ca seful statului e "suparat" ca premierul si liderul PSD Liviu Dragnea au avut o "vizita de succes in Israel".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Eugen Tomac motiune Dancila, #USR PNL motiune Dancila, #Iohannis demisie Dancila , #Klaus Iohannis