Viorica Dancila anunta ca a reclamat la CCR conflictul cu Iohannis

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 14:33
3767 citiri
Viorica Dancila anunta ca a reclamat la CCR conflictul cu Iohannis
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca a trimis spre Curtea Constitutionala a Romaniei sesizarea in care reclama un conflict juridic cu presedintele Klaus Iohannis.

"Am sesizat, am trimis spre Curtea Constitutionala. Daca (Iohannis, n.red.) va veni cu decizia in legatura cu ministrii interimari, o parte nu-si va mai avea obiect, dar noi am vorbit in sesizare si de cei 5 ministri pe care inca nu avem o motivatie din partea lui. Eu vreau sa privim aceasta seizare la CCR si ca sa avem niste reguli pentru viitor", a spus Dancila.

Intrebata de ce spune ca Iohannis blocheaza Guvernul, premierul a venit cu exemple.

"Trebuia sa avem sedinta de guvern. Trebuia sa avem pe agenda o OUG prin care prelungeam termenul de inscriere a romanilor din diaspora in registrul electoral pentru votul prin crespondenta. Nu am putut face acest lucru. Deci tot ce aveam pe ordinea de zi trebuie sa ducem pe saptamana viitoare", a sustinut Dancila.

Intrebata daca ignora articolul din Constitutie care spune ca trebuie sa mearga cu Guvernul in Parlament pentru ca s-a schimbat compozitia dupa iesirea ALDE din coalitie, Dancila a spus ca o va face undeva in intervalul prevazut de lege, de 45 de zile.

Cat despre plangerea penala impotriva presedintelui Iohannis, Dancila a spus ca e hotarata sa o depuna, insa nu a facut-o inca.

"Inca nu am depus-o, e in lucru. O sa depun pentru acea afirmatie conform careia Guvernul e corupt", a spus premierul.

Amintim ca pe 27 august, trei din cei patru ministri ALDE si-au dat demisia din Guvern dupa ce formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu a decis sa iasa de la guvernare. In aceeasi zi Dancila a trimis la Cotroceni propunerile pentru interimari - Nicolae Badalau la Energie, Ioan Denes la Mediu si Stefan Radu Oprea la Relatia cu Parlamentul.

Dupa o convorbire telefonica la inceputul saptamanii, Iohannis a asigurat-o pe Dancila ca o va anunta cat de curand care e decizia sa in privinta propunerilor de interimari. Insa miercuri, cand a iesit la declaratii, seful statului a criticat PSD si Guvernul, a spus ca e nevoie de un alt Executiv care sa lucreze pentru romani, nu impotriva lor, si de resetarea statului, fara a spune ceva si despre propunerile de interimari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorica Dancila sesizat CCR Iohannis interimari , #Klaus Iohannis