Liviu Dragnea si-a luat antemergator. Se numeste Viorica Dancila

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 15:39
19307 citiri
Liviu Dragnea si-a luat antemergator. Se numeste Viorica Dancila

Nu stiu in ce masura se comenteaza in lumea larga vizita demnitarilor romani in Israel, dar mi se pare putin probabil sa-i scape cuiva faptul ca dl Dragnea se da atat de mare, incat il trimite pe prim ministru, ca un fel de antemergator, ca sa-i aranjeze lui treburile la fata locului, pana ajunge acolo el personal.

Vizita doamnei Dancila a avut succes, cea a dlui Dragnea de abia inceput, dar una peste alta, scopul vizitei a fost atins.

Cele doua state vor elabora proiecte comune in domenii de mare interes pentru tara noastra: cercetare, sanatate, telemedicina, inovatie antreprenoriala pentru domenii high-tech. In contrapartida (nu scrie concret, dar se intelege), Romania va reloca la Ierusalim ambasada din Tel Aviv.

Asta a stabilit-o miercuri dna Dancila, cu omologul sau, dl Netanyahu, si am impresia ca o mai stabileste inca o data joi dl Dragnea cu vreun omolog de pe-acolo, ca altfel nu vad de ce s-ar mai deranja si el, atata drum.

Nu ma mira nimic, desi e ciudat sa observ, ca la noi, legiferarea familiei traditionale, pe care n-a pus-o nimeni la indoiala de la Burebista incoace, starneste un referendum di granda, in timp ce mutarea unei ambasade in cel mai fierbinte punct al planetei o hotaraste domnul Dragnea, din pix.

Din pix, intrucat daca ar incerca si in acest caz referendum, orice roman cu scaun la cap s-ar intreba cat de mare este aici interesul national si cat de urias este interesul personal al dlui Dragnea, dornic sa-l bage cineva in seama, dupa ce a vazut ca peste tot a ajuns nefrecventabil.

Iar daca vorbim de interese, se vede de la o posta ca sarim ca musca-n lapte intr-o cratita aflata pe foc, de care n-a indraznit sa se atinga niciuna din celelalte tari europene, majoritatea mai dihai decat noi, dar care prefera sa sufle in iaurt decat sa se friga in ciorba.

Inteleg si admir orice demers al statului Israel pentru a-si apara interesele, mi se pare normal ca Romania prietena sa sprijine aceste demersuri, dar nu pot scapa din vedere propriile interese ale tarii mele, ca parte a Europei. Niciun stat european n-a facut inca pasul urias pe care il incearca dl. Dragnea, repet, numai din motive personale, pentru ca altele nu observ nici cu microscopul.

Fara indoiala, promisiunile israeliene sunt benefice Romaniei, dar, tinand seama de contrapartida oferita, ma intreb daca nu cumva puteam beneficia de ele si din alta directie, de exemplu, printr-o mai buna colaborare cu statele europene, fara sa punem in joc interesele Romaniei.

Adica, mai concret, nu cumva ne taiem singuri craca de sub picioare si ajungem sa expunem tara la nebanuite riscuri, ce deriva din relocarea ambasadei cu pricina?

Dragnea atrage atentate?

Nu-mi scapa faptul ca o politica inteligenta, pe care tara noastra a dus-o in zona Orientului Mijlociu mai bine de o jumatate de secol, a facut ca, pana acuma, sa ne aflam in afara unor tinte ale teroristilor.

Ma intreb, macar retoric, abandonand politica europeana pe plan extern, nu cumva se schimba si filosofia alambicata a acestor grupari? Nu-si aleg ele noi tinte?

Iar, daca le aleg, este pregatit dl Dragnea sa faca mea culpa in cazul nefericit cand romanii ar cadea victime ale vreunui camion intrat in multime, ale unui atentator sau unui kamikaze?

Oare Liviu Dragnea ar avea curajul si demnitatea sa-si recunoasca vina indirecta, in cazul cand - Doamne fereste - concetatenii nostri ar cadea victima atentatelor?

Hai sa fim seriosi, dansul nu se recunoaste de vina nici in Dosarul Referendumul, unde Justitia l-a condamnat definitiv si irevocabil! Cum si-ar recunoaste vina la un atentat terorist pe care nici nu l-ar savarsi el? Ar zice ca e vinovat binomul, ca statul e paralel, ca procurorii sunt perpendiculari si tot asa.

Chiar si colaboratorii cei mai apropiati s-ar da la o parte, cand ar auzi ca seful da socoteala.

Unii sunt de pe acum circumspecti. Ati vazut pozitia dlui Melescanu, ministrul de Externe? E intre ciocan si nicovala. Pe de o parte, il preseaza Guvernul unde nici nu s-a dus la sedinta de saptamana trecuta, pe de alta parte, dl Tariceanu are alte interese decat dl Dragnea si nu-l sustine:

"Romania e tara UE, stau si ma uit si ce fac ceilalti europeni, ne uitam si la partenerul strategic care e SUA si trebuie sa vedem si care e avantajul Romaniei".

Dar asta nu e tot. Insusi presedintele tarii, dl Klaus Iohannis, se pronunta raspicat printr-un comunicat al Palatului Cotroceni: "Administratia Prezidentiala reaminteste faptul ca exista o serie de rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU si ale Adunarii Generale a ONU prin care se solicita, printre altele, statelor membre ONU sa se abtina sa stabileasca misiuni diplomatice in Ierusalim..."

Cand presedintele tarii cere explicit respectarea rezolutiei CS al ONU, cand co-partenerul de coalitie are rezervele sale, cand Opozitia din tara este categoric impotriva si cand aproape toate statele evoluate sufla din rasputeri in iaurt, mi se pare sinucigasa aventura dlui Dragnea.

Nu numai ca este antieuropeana, anti-ONU, dar mi se pare periculoasa chiar pentru interesle Romaniei, pentru securitatea fiecaruia din noi si, pana la urma, pentru insasi viata noastra.

Am risca enorm, numai pentru orgoliile dlui Dragnea, caruia alte cancelarii ale lumii ii inchid de multa vreme usa in nas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ambasada Israel relocare, #ambasada Tel Aviv relocare, #ambasada Israel relocare Ierusalim, #Viorica Dancila vizita Israel, #Liviu Dragnea vizita Israel, #Viorica Dancila convorbiri premier Netaniahu , #Liviu Dragnea