Paradoxurile guvernarii PSD

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 09:18
6656 citiri
Paradoxurile guvernarii PSD

Rareori s-a vazut o lume unde premierul neinvestit de nimeni conduce tara din umbra, altul numit cu acte in regula o conduce la lumina zilei, iar al treilea conduce si el pe sest, pitit prin ascunzisurile din palatul Guvernului, ca sa nu se observe ca tocmai isi face valiza, dupa ce a fost condamnat in prima instanta.

Ati ghicit, este vorba de tripleta Dragnea-Dancila-Valcov, acel pom auto-laudat, la care nu este recomandat sa te duci cu sacul mare, deoarece:

* Guvernul are bani garla pentru un costisitor referendum pentru o cauza care intereseaza prea putini romani, dar taie din prevederile la siguranta nationala, ca sa aiba cu ce plati pensiile si salariile.

* In timp ce mult hulitele guverne ale lui Ceausescu au construit trei magistrale de metrou in mai putin de zece ani (M1 + M2 + M3), mult laudatele guverne de dupa '89 n-au reusit sa termine nici primul sfert din magistrala M5 (Drumul Taberei-Pantelimon), inceputa cu zece ani in urma.

* Zero autostrazi inaugurate in trei ani consecutivi! Sa ai asemenea rezultate si sa te lauzi ca ai indeplinit programul de guvernare, iata o performanta demna de Bula. Respectiv, de doamna Dancila.

* Desi conform declaratiilor oficiale, SRI a informat Guvernul despre pericolul pestei porcine inca din 2016, iar pana in prezent a facut 132 de informari pe aceasta tema, la data de 16 septembrie 2018, ministrul Petre Daea declara: "Categoric da, sunt multumit (de cum actioneaza autoritatile - n.red.), pentru ca am constatat ca planul de contingenta s-a pus in miscare, iar actiunea rapida a autoritatii locale, a DSVSA demonstreaza, pe de o parte, luciditatea in momentele acestea, pe de alta parte, viteza de reactie".

* Cel mai vajnic sustinator al familiei traditionale in Romania este un cavaler tomnatic si divortat, aflat in concubinaj, cu o domnisoara. Este viata lui, este dreptul lui, il priveste, dar ma intreb: sa fie acesta modelul familiei traditionale ideale la romani?

* In ziua cand liderul Dragnea fusese anuntat ca exista pericolul unei lovituri de stat la Bucuresti si ca o organizatie paramilitara este pregatita sa actioneze in acest sens, prim ministrul si presedintii celor doua camere ale Parlamentului au lipsit de la locul viitoarei batalii. La fata locului, nu era decat ministrul de Interne, care se uita la televizor. Noroc cu jandarmii, care aparau o cladire aproape goala!

* Desi fusese amenintat cu asasinarea, desi stia cum arata asasinii, desi stia unde sunt cazati ei, pesedintele principalului partid de guvernament n-a anuntat cazul public, decat dupa un an si jumatate, fara sa poata explica de ce nu s-a grabit.

* Acelasi presedinte de partid, desi stia ca opinia publica este foarte atenta la actiunile sale, face cel putin 11 (unsprezece) deplasari in Brazilia, fara sa poata explica in public nici ce il atragea acolo, nici ce interese avea si nici de ce Brazilia si nu orice alt cuibusor de nebunii de pe glob. Intamplator, tot Brazilia il atragea inainte de condamnare si pe celebrul Radu Mazare, poposit intre timp in Madagascar.

* Este bizar cazul cu scrisoarea avocatului Giuliani platit ca sa laude politica Guvernului. Suna ca si cum ai plati un avocat, ca sa-ti trimita o urare de anul nou, cu textul "La multi ani!".

* Dupa ce, acum un an, Guvernul a ratat primirea oficiala a premierului Japoniei, Shinzo Abe, urmare demisiei dlui Tudose, luni seara, doamna Viorica Dancila a ratat primirea presedintelui CE, domnul Juncker. S-a prezentat la aeroportul Baneasa la orele 18:00 si a aflat ca avionul din Bruxelles sosise deja, iar oaspetele, nefiind intampinat de nimeni, a plecat la hotel. Ca urmare, prim ministrul a ramas, vorba francezului, bouche-bee. Adica, vorba romanului, cu gura cascata.

Toti ramanem cu gura cascata cand vedem cate se intampla si cum nimanui din cei suspusi nu-i da prin cap sa ia vreo masura, ca sa nu se mai repete.

Adica sa se intrebe cine da socoteala pentru opulenta cheltuiala cu referendumul, pentru metroul nederminat din Drumul Taberei, pentru cei zero kilometri de autostrada, pentru pesta porcina care fusese avertizata si tot asa mai departe, pana la ultima, rusinoasa de tot, respectiv cazul cu cei doi oficiali neintampinati la aeroport, unul din princina premierului care tocmai pleca de la guvernare, iar al doilea dintr-a premierului care inca n-a plecat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica Dancila intampinare aeroport, #Jean Claude Juncker sosire aeroport, #metrou neterminat Drumul Taberei, #autostrazi intarziate , #Liviu Dragnea