USR condamna aluziile PSD la #Colectiv: A renuntat complet la orice limita a decentei

Vineri, 18 Mai 2018, ora 11:16
4904 citiri
USR condamna aluziile PSD la #Colectiv: A renuntat complet la orice limita a decentei
Foto: Facebook/ USR

Uniunea Salvati Romania cere PSD sa respecte memoria victimelor din clubul Colectiv, dupa ce ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut o aluzie nepotrivita la tragicul eveniment.

Comentand plangerea penala facuta impotriva lui Liviu Dragnea si Vioricai Dancila, ministrul Muncii a declarat: "Intrebarea pe care mi-o pun, acum ca plangerea penala este depusa, este la ce mai vor sa dea foc? Ca sa preia ostil guvernarea, sa vina cu un nou Guvern zero, asa cum au venit cu Ciolos, dupa ce l-au fortat pe Victor Ponta sa demisioneze".

In plus, si Liviu Dragnea a sugerat saptamana aceasta ca presedintele Iohannis pregateste ceva grav ca s-o faca pe Viorica Dancila sa-si dea demisia.

"Ne aducem aminte ca in 2015 presedintele a insistat si a facut presiuni ca Ponta sa isi dea demisia, a iesit si a spus ca a fost nevoie sa moara oameni, sa apara acea demisie. Acea demisie a fost rezultatul unui dosar politic, fals judiciar care s-a dovedit zilele trecute.

Ne punem intrebarea legitima: cu aceasta insistenta, ce ne mai pregatesc Iohannis si ai lui pentru a se intampla aceasta demisie?", a sustinut Dragnea.

Vezi si Acuzatiile lui Orban la adresa lui Dragnea si Dancila: Infractiunea de "inalta tradare" a fost introdusa de Nicolicea, in 2014. Ce inseamna si cum se pedepseste

USR cere PSD sa respecte memoria victimelor si sa opreasca "propaganda toxica" inceputa pentru a o apara pe Viorica Dancila, se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

"In urma plangerii penale depuse ieri impotriva premierului Dancila, ministrii din guvernul numarul 3 al domnului Dragnea au gasit firesc sa o apere revenind la propaganda mizerabila din 2015, cand PSD a sustinut ca in spatele tragediei din clubul Colectiv a stat o mana criminala, care a dat foc clubului pentru ca presedintele Iohannis sa-l demita pe premierul Ponta si sa aduca un alt Guvern la Palatul Victoria", potrivit documentului.

Uniunea arata ca Victor Ponta nu a fost demis, ci si-a dat demisia, dupa amplele proteste de strada din 2015.

"A fost picatura care a umplut paharul celor deja revoltati de moartea politistului Bogdan Gigina, ucis in coloana oficiala a fostului ministru Gabriel Oprea", mai precizeaza sursa citata.

"Mana criminala care a stat in spatele incendiului de la Colectiv a fost cea a statului corupt, condus atunci tot de PSD. Stat care nu si-a facut datoria in ce priveste inspectarea localurilor ce aveau nevoie de autorizatie ISU, care a preferat sa minta ca 'avem de toate' in loc sa apeleze la mecanismele europene de urgenta pentru a-si salva oamenii, care a mentinut un sistem de sanatate prabusit, cu spitale fara dotari si pline de infectii nosocomiale, doar pentru interesele mercantile sau politice ale coruptilor", a declarat presedintele USR Dan Barna.

USR atrage atentia ca "PSD a renuntat complet la orice limita a decentei", in special dupa tot scandalul privind pozitia Romaniei fata de Israel.

"Acesti oameni sunt in stare sa ofenseze cu cinism memoria celor care si-au pierdut viata la Colectiv pentru a-si apara functiile. Cand nu v-a mai ramas nicio urma de moralitate, domnilor, macar respectati-ne mortii!", conchide documentul.

A.D.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#USR PSD jignit Colectiv, #ministrul Muncii aluzie Colectiv, #Lia Olguta aluzie Colectiv incendiu , #Liviu Dragnea