Ana lui Dancila. Un pamflet

Joi, 28 Martie 2019, ora 17:39
11935 citiri
Ana lui Dancila. Un pamflet
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ce rai sunteti. Sa radeti voi in nesimtirea voastra de simtamintele curate si iepurate, iexprimate cu aplomb de alde Tudorel, de catre insasi Carmen Avram, fata frumoasa a Antenei 3, guvernul paralel al Romanicii!

Si plangea "fata mea plangea, la icoane se ruga", ca sa parafrazam o manea. Dar de ce, Salam, plangea? Si de ce se si ruga? Pai de mila "de tara mea", cum ar zice Dancila Viorica, sefa de guvern a mea, daca n-ar fi ocupata sa repuna de zor Romania "pe harta lumii" subsahariene.

Pe ea, pe Vasilica ridicata ca o alpinista din modesta pepiniera teleormaneana de secretare a tragatorului lor de sfori si infractori Liviu Dragnea, cea suita ca pasarea maiastra in cer si precum coafura de pavian pe crengile executivului roman, o exalta in nemuritoare vorbe d-na Avram.

Fata candva prezentabila a Antenelor lauda "speechul" dancilez, (ah, ce ti-e cu romgleza de Oxford patrihotic) "rostit in Parlamentul European". Deci la Inalta Poarta. Careia i-a zis Dancila vreo doua. De la obraz. Speechul rostit "atunci, cand", dupa cum lamuritor precizeaza eminenta jurnalista din buzunarul vestei securistului infractor Dan Voiculescu, "era problema rezolutiei care s-a votat".

Astfel edificati cu privire la prilejul istoricului speech o putem urmari in continuare, netulburati, pe reprezentanta PSD si a Felix-TV. Potrivit ei, "momentul in care a zis da" a fost dupa ce i-a "urmarit pe colegii ei pesedisti cum se lupta...erau ca in poezii, prin foc, prin mii de baionete.."

Eteee, aici a inceput sa-mi dea tarcoale o lacrima de patriot dragniot. Mi-am amintit de tradatorul Iscariot. Si am realizat ce legatura stransa este intre mantuirea tarii, Penes Curcanul, Dramele Parisului, cu tot cu Rocambole si Dancila intruchipand-o pe "Ana lui Manole". M-a cotropit emotia. Lacrimile mi-au tasnit suvoaie de drag ce mi-e de Curcanul lui Alecsandri.

Care "plecat-a noua din Vaslui si cu sergentul zece". A unsprezecea nefiind Carmen Avram. Ea, mai breaza decat toti dorobantii, "caciulari/ Romani de vita veche/ Purtand opinci, suman, itari/ Si cusma pe-o ureche", a ajuns numarul doi pe lista pentru europarlamentare a PSD. Pai, ce, n-a binemeritat ea, economico-politic, dupa anii ei de servicii inestimabile aduse tarisoarei pesedizate?

Infamilor! Nu intelegeti ca, in calitate de eroina a luptei contra ticalosului stat paralel, ar fi binemeritat chiar daca n-ar fi prestat decat ca sluga a latrinelor lui Gadea, Badea si compania? Si cine, daca nu ea?

Cine "sa se duca inainte" pe "furtuni, ninsori si vant"? Si cine sa fie "fericita ca s-a ajuns acolo", ca "dorea PSD sa faca ceva" si, iata, Hollywoodul mi ti-l cucerea? Doar ea, in vitejia ei putea lua cu asalt Parlamentul European, ca sa se-nvete minte acest studio de filme de groaza sa n-o mai propulseze pe fantomatica Laura Kovesi spre functia de procuror-sef european! Si apoi, sarmanii pesedei! Ce lei! Ce "bine s-au luptat/Cu lifta cea pagana/Si chiar murind ei n-au lasat/Sa cada-arma din mana".

Intrucat din fata veneau aia, "ca la Hollywood, cu ventilatoare", cine sa-i ia la refec pe dujmani, cine "sa scape de turci, de jug/ Sarmana, scumpa tara", daca nu Grapini, alte doamne crunte si alfabetizata admiratoare a semianalfabetei "cu pene la picior", ba si cu "pene-n frunte"?

Cine sa le explice liftelor nemtesti si europenesti ce vrea sa zica in codul dragnioto-dancilez sintagma: "tara mea"? Ca-nseamna gruparea securistilor si a penalilor sadea?

Cine sa-i lamureasca de ce nu merita sa sufere ea, formatiunea lui PSDragnea, de oprobriul socialistilor europeni din S&D si de expulzarea din gruparea cea mai cea? De ce nu va atinge si pe voi la inima, precum pe Avram, dancilezul "nu merita sa fie pedepsita tara mea?" Pai merita, saraca? Merita ea, desi pesedeul a furat-o cum i-a confiscat candva si revolutia, iar mai nou justitia, imbracandu-se in tricolor precum capitanul, (cel despre care 'maestrul' credea ca n-ar fi fost "decat un personaj romantic") pe cand Codreanu era judecat si achitat pentru asasinarea prefectului Manciu?

Eu zic ca merita sa meditam la motivul pentru care si hotii si slugile lor nu se jeneaza defel pe noi sa tabarasca si cu vorbe goale sa ne abureasca. Precum si cu valori intoarse pe dos, cu care trag in noi de parca ar fi ghiulelele de la Grivita, lovind mortal "turcescul furnicar".

Poate pentru ca in loc sa spunem "tu sa mori" suntem cam iertatori? Poate pentru ca n-am lustrat cand trebuia? Pentru ca n-am boicotat destul pe "zmeii" de la Antena 3? Poate pentru ca n-am pus "biciul" pe altii ca ei? Poate pentru ca nu putem sa ne unim? Sa punem steagul romanesc/ Pe crancena reduta? Deocamdata statul de drept si "noi...zacem la pamant/Cazuti prada urgiei!/Sergentul moare suierand/Pe turci in risipire/ Iar capitanul admirand/ Stindardu-n falfaire!"

Sunt toate acestea "o pledoarie pentru Romania cum n-ati mai auzit"? Ati putea-o asculta in bucla pana la urmatorul meu articol fabulos? Ei, as! Iesim mai castigati daca-i urmarim atenti, in infinita bucla, pe alde Farfuridi, Catavencu, pe Trahanache si pe Dandanache. Pe Branzovenescu. Sau pe Tipatescu.

Nu fi copila, Carmen. Stai calm tu cu "familia ta de la patuzsopt...si da-i si lupta...ca tot rumanul impartial: cum sa remai fara coledzi"? Cu locul doi pe lista, fii sigura c-ai "sa te aledzi"!

----------

Citate, in ordine din

1) Florin Salam, o manea

2) Viorica Dancila, discurs patriotic

3) Carmen Avram, idem si declaratie de amor la adresa PSD

4) Vasile Alecsandri: Penes Curcanul

5) Ion Cristoiu despre Zelea Codreanu

6) C.T. Popescu despre Mihai Sora

7) nenea Iancu Caragiale: O scrisoare pierduta

Petre M. Iancu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ana lui Dancila pamflet, #Carmen Avram europarlamentare PSD , #premier