Azi are loc prima sedinta de guvern dupa ce ALDE a rupt coalitia cu PSD

Marti, 27 August 2019, ora 08:36
2490 citiri
Azi are loc prima sedinta de guvern dupa ce ALDE a rupt coalitia cu PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Prima sedinta de guvern dupa anuntul ALDE ca rupe coalitia are loc marti, de la ora 13:00.

Ministrii ALDE ar trebui sa-si prezinte demisiile premierului Viorica Dancila. Dintre acestia Ramona Manescu, ministrul Afacerilor Externe, a anuntat ca ramane in Guvern.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni seara, ca reprezentantii formatiunii au decis sa renunte la continuarea guvernarii impreuna cu PSD. ALDE va ramane in opozitie, iar Tariceanu isi va prezenta demisia din functia de presedinte al Senatului.

ALDE va vota si motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Viorica Dancila. "Noi nu o sa votam proGuvern. Partidul de opozitie voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului, ca sa fie clar, daca aveati cele mai mici indoieli", a spus liderul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca ministrii formatiunii vor fi retrasi din Guvern.

Ramona Manescu a anuntat deja ca nu respecta decizia conducerii ALDE si ca ramane ministru de Externe. Insa nu trece la PSD.

Pe de alta parte, premierul Viorica Dancila a anuntat, luni seara, ca membrii Comitetului Executiv al PSD au aprobat in unanimitate continuarea guvernarii.

"Am convocat CEx in urma deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernarii. In unanimitate, colegii au sustinut ca trebuie sa continuam guvernarea. Avem responsabilitate fata de cei care ne-au acordat votul in 2016, avem responsabilitate pentru implementarea programului de guvernare, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o impreuna cu ALDE, dar iata ca trebuie sa ducem mai departe, doar PSD.

Vom continua guvernarea, vom implementa in continuare programul de guvernare, iar in eventualitatea in care ALDE decide demisia ministrilor vor fi numiti interimari", a declarat Viorica Dancila.

Premierul a anuntat ca Ramona Manescu (ALDE) ramane in functia de ministru al Afacerilor Externe.

"Are proiecte in ministerul pe care il conduce si eu cred ca a dat dovada de foarte multa responsabilitate. Dincolo de actiunile de partid trebuie sa avem in vedere ceea ce se intampla cu imaginea Romaniei pe plan extern. Din acest considerent doamna Manescu a decis sa ramana in Guvern. In eventualitatea in care ceilalti ministri ALDE isi depun demisia, sunt ministri in Guvern care vor prelua interimar functiile", a mai spus Dancila.

Vor fi propusi interimari la Energie - Niculae Badalau, Mediu - Ioan Denes, Relatia cu Parlamentul - Radu Oprea.

Ea a precizat ca PSD va negocia pentru a obtine majoritatea in Parlament si ca va folosi "toate parghiile" pentru ca Guvernul sa-si duca la capat programul de guvernare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sedinta de guvern , #premier
Comentarii