Ce as face daca as fi regele romanilor?

Miercuri, 28 August 2019, ora 16:45
4877 citiri
Ce as face daca as fi regele romanilor?
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Daca il mai prind pe pestisorul de aur si ma face regele romanilor, i-as implora pe supusii mei sa stea stramb si sa-si judece drept criza guvernamentala, care e consecinta uneia de stat refeudalizat. Si sa se activeze.

L-am mai prins in trecut. Il rugasem sa ne scape de regimul Dragnea. Ii multumesc ca s-a conformat si e pe punctul de a ne izbavi si de tragicomicul episod Dancila. Dar si romanii l-ar putea ajuta. Daca s-ar activa. Daca il recapturez si ma face regele romanilor, i-as implora pe supusii mei sa-i judece onest si pe principalii actori ai acestei crize murind unii cu altii de gat de dragul ciolanului: pe un ministru de externe care prefera sa-si tradeze partidul decat sa-si restituie portofoliul; pe premierul care, dedulcit la dregatorii, se vrea, vai, prezidentiabil, dar e mai expus ocarei decat imparatul demascat ca fiind gol-golut; pe sobolanii pseudoliberali, in fapt antioccidentali, care s-au grabit sa-i paraseasca nava pesedista pe cale de a se scufunda si pe manechinul lor tradator; in fine, pe pontatorul profitor, numarator de rozatoare profitoare trecute cu arme si bagaje din tabara perdantilor in cea a ganiantilor.

Last but not least, romanii trebuie sa-i analizeze cum trebuie si pe liderii tranzactionalisti ai unei opozitii care, prostita de ziaristi "coprofagi", numai hotarata nu se indura sa fie si numai unita nu e din fire. Cum deci sa scape tara de nenorocire?

I-as mai ruga sa nu se supere pe mine prea rau cand le voi marturisi ca am momente de mila pentru incapatanata careia nu i-au diluat ambitiile nici bilantul ei dragniot, nici faptul ca e poreclita "Cotcodancila", nici amuzamentul iscat de mirifica ei coafura starnind eterne hohote de ras.

A o auzi pe V.V. Dancila afirmand patetic ca stie "ca alaturi de noi va fi orice roman vrand binele acestui tari" (sic) si determinata sa "nu fac nici un pas inapoi", intrucat "am sa merg de fiecare inainte", fiind, alaturi de barbatii din public, "primul presedinte femeie al Romaniei", e inaltator.

Fii barbata, soro! Ascultand-o pe papusa sforilor lui Dragnea care, inainte de a cadea adanc mai apucase s-o elimine de la ministerul justitiei pe singura dregatoare cu cap si oarece morala si s-o propuna, culmea, in locul ei, pe Dana Garbovan, te umpli, oriunde te-ai afla in lume, chiar si in nordul rece al Europei, de o fierbinte si neostoita mandrie de a fi compatriotul acestei mari doamne de otet. Pardon, de otel. De otele de Videle. Ce, n-are Videle industrie siderurgica? Ei si? A dat in schimb tarii mari oameni de stat dupa gratii. Iar Dancila si camarila ei nu mai au mult nici ei.

Data fiind mandria noastra patriotica, n-are cum sa nu ne treaca fiorii auzind alti candidati la sefia statului, ca Toader Paleologu, sustinand ca "dupa un presedinte jucator si altul spectator", tara are "nevoie si de un invatator". Pot romanii care-si duc tara in spinare, muncind pe branci (dar si gandind) acasa, ori in strainatate, sa conteste declaratia filosofului? Obositi de performantele morale, guvernamentale, lexicale si gramaticale ale Dancilei si ale antimeritocratiei ultimilor ani restaurationisto-pesedisti, nu putini ii dau dreptate si se vor gandi sa-si puna stampila pe numele sau.

Noroc ca, nefiind decat un simplu observator, n-am a transa intre Paleologu, Barna si Iohannis. Si nu sunt obligat sa sfatuiesc de bine pe nimeni. Nici pe premier, nici partidul sau guvernamental aflat pe dric, care, ca inecatul agatandu-se de-un pai, spera sa se mentina la putere pe baza lipsei de entuziasm a opozitiei de a prelua, in fine, puterea. Si nici pe adversarii brusc tot mai numerosi ai ciumei rosii.

Dar nu presupune geniu sa se inteleaga ca e imoral, neserios si hilar sa insisti sa conduci o tara dupa ce nu te-ai rezumat la a te dovedi intelectual si etic incapabil s-o guvernezi, ci ai permis, din vanitate si prostie nemasurata, sa ti se fure si majoritatea parlamentara. Derizoriul agatatului de fotoliile puterii care va distruge si ce-a mai ramas din PSD, nu e egalat decat de ridicolul liderilor opozitiei care arata cu degetul unii spre altii, se ciondanesc si se faulteaza reciproc, in loc sa puna umarul la salvarea durabila a unei tari nenorocite de ultimii sase ani de demolare a anticoruptiei si a legilor justitiei.

Or, nu e nevoie de harul proorocirii sa se prevada ca efectele actualei crize le vor deconta politicienii si partidele care nu vor reusi sa treaca testul ei principal, cu proba ei esentiala, a recredibilizarii morale si politice, prin anticipate si asumarea riscurilor guvernarii. Si prin refacerea cat mai rapida a ce e de refacut din ce s-a distrus, corupt, cleptocratizat si intors cu fata spre Rusia lui Putin si China comunista, din 2012 incoace. In ce-i priveste pe alegatorii de rind, daca as fi rege, ori macar pescar amator si as prinde pestisorul de aur care mi-ar concede o dorinta, ce le-as dori?

Mi-ar placea sa-i conving sa nu mai asculte de lupii in blana de oaie inhaitati cu cea mai ticaloasa parte a magistraturii si a clasei politice dambovitene, precum si cu acel segment al propagandei mafiote, care se da de ceasul mortii sa para presa independenta, in timp ce infige savuros cutitul securist in spinarea intereselor romanesti. Si in reperele morale ale romanilor harsiti cu protestele ultimilor ani.

Petre M. Iancu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancila premier Romania , #premier