Ce spune Dancila despre o apropiere de Iohannis si relatia cu Dragnea

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 14:23
7935 citiri
Ce spune Dancila despre o apropiere de Iohannis si relatia cu Dragnea
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a exclus, miercuri, o posibila apropiere de presedintele Klaus Iohannis, punctand, din nou, ca seful statului se plange de Guvern in ciuda "cifrelor reale".

"Cum sa fie o apropiere? Sa luam ultimul eveniment: Summit-ul de la Sibiu unde premierul nu a fost invitat. Nu e zi in care Iohannis sa nu spuna un esec al Guvernului, desi vede cifrele reale. Cine vrea sa duca gandurile in aceasta directie este o pista falsa", a spus Dancila, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Premierul a precizat ca nu si-a dorit sa se apropie de Iohannis, ci a vrut o relatie institutionala corecta, ceea ce "este un lucru de normalitate, dar cu Iohannis nu s-a putut coopera, nici macar pe presedintia Consiliul Uniunii Europene, care era un obiectiv de tara".

Dancila a punctat de mai multe ori in discutie ca exclude o posibila apropiere de seful statului.

"Este exclus ca as putea sa am o apropiere fata de Iohannis. Sunt atasata de acest partid. Am pornit de la simplu membru si am urcat toate treptele. Am fost un om care a actionat conform deciziilor partidului", a continuat ea.

Declaratiile premierului vin in contextul in care Viorica Dancila a declarat, miercuri, la Bacau, ca va merge duminica, 26 mai, la urne si va vota atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendum, pentru ca este un sustinator al statului de drept si al independentei Justitiei. Intrebarile despre o apropiere de Iohannis au la baza faptul ca participarea la referendum l-ar favoriza pe initiator, adica pe seful statului.

Relatia cu Dragnea

Intrebata despre anumite divergente aparute intre ea si Liviu Dragnea, despre care s-a discutat in presa in ultimele zile, Dancila a negat ca acestea ar exista.

"Am discutat, ne-am consultat pe multe obiective. Nu poate exista o divergenta intre presedintele partidului si premier. Ca sunt situatii in care sunt opinii diferite se incadreaza in spiritul democratiei, dar nu inseamna o scindare in PSD. Am o buna relatie cu Dragnea", a sustinut premierul.

Dancila a vorbit si despre posibilitatea ca Dragnea sa anunte duminica seara ca va candida la alegerile prezidentiale. Dancila a spus ca nu a discutat cu liderul PSD despre acest lucru, avand in vedere ca in ultimele zile a fost plecata in teritoriu. Insa este convinsa ca Dragnea va discuta in cadrul CEx despre posibilitatea de a candida.

"Eu cred ca presedintele Dragnea va avea o discutie cu membrii CEx. Toate deciziile le-am luat in interiorul partidului. Nici nu stim care este dorinta dl presedinte (de a candida - n.red.) . Cred ca va discuta cu noi toti si duminica seara va face acest anunt", a spus ea.

Amintim ca Dragnea a transmis ca va anunta duminica seara, dupa alegerile europarlamentare, daca va candida la prezidentialele din toamna. Si tot dupa alegeri, spune seful PSD, trebuie sa se discute si despre relatia lui Dancila cu partidul, dupa ce aceasta a refuzat restructurarea Guvernului, ceruta de Dragnea cu insistenta.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dancila cearta Dragnea, #Dancila apropiere Iohannis , #premier