Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dancila a plecat din nou in turneu. Vizita in Oman, prima a unui premier din 1974, de cand avem relatii diplomatice

Sambata, 03 Noiembrie 2018, ora 14:38
3320 citiri
Dancila a plecat din nou in turneu. Vizita in Oman, prima a unui premier din 1974, de cand avem relatii diplomatice
Foto: Gov.ro

Premierul Viorica Dancila se afla, incepand de sambata, in vizite oficiale la Muscat, in Sultanatul Oman, respectiv la Doha, in Statul Qatar, anunta Guvernul. Dancila va avea intalniri cu oficiali ai celor doua state si cu reprezentanti ai unor companii.

In perioada 3-8 noiembrie, prim-ministrul Viorica Dancila face o vizita oficiala in zona Golfului, la Muscat, in Sultanatul Oman, respectiv la Doha, in Statul Qatar, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

"Turneul in cele doua state urmareste consolidarea, la cel mai inalt nivel guvernamental, a dialogului politic bilateral si a cooperarii economice si sectoriale, interactiunea pragmatica cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului reprezentand un obiectiv distinct de politica externa asumat prin Programul de Guvernare 2017-2020", arata sursa citata.

Agenda segmentului omanez al vizitei include intrevederi cu Alteta Sa Regala Sayyid Fahd bin Mahmoud al Said, vice-prim-ministrul Consiliului de Ministri al Sultanatului Oman, ministri ai Cabinetului, precum si participarea la un Forum de afaceri care va reuni membri ai Cabinetului, presedintii Camerei de Comert si Industrie, al Autoritatii Zonei Economice Speciale Duqm, al Autoritatii Publice pentru Promovarea Investitiilor si Dezvoltarea Exportului, precum si a 20 de companii omaneze de prestigiu, interesate de oportunitatile de afaceri din Romania.

"Vizita oficiala la Muscat reprezinta o dubla premiera in relatiile bilaterale. Este primul contact intre Romania si Sultanatul Oman, la nivelul conducerii celor doua Guverne, de la data stabilirii relatiilor diplomatice intre cele doua state, la 1 mai 1974. De asemenea, programul vizitei include deschiderea oficiala a Ambasadei Romaniei in Sultanatul Oman, in apropierea aniversarii a 45 de ani de relatii diplomatice neintrerupte intre cele doua tari, in 2019", arata reprezentantii Guvernului.

Agenda segmentului qatarez al vizitei include intrevederi cu ASR seicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, ASR seica Moza bint Nasser Al-Missned, ES seicul Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani, prim-ministru si ministrul de interne al Statului Qatar, ES Mansour bin Ibrahim Al Mahmoud, presedintele Qatar Investment Authority (QIA), Fondul Suveran de Investitii al Qatarului, si cu ES seicul Faisal bin Qassim bin Faisal Al Thani, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Qatarezi.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Viorica Dancila turneu Oman , #premier