Dancila anunta ca va trimite doua propuneri de comisar european, o femeie si un barbat

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 15:24
3252 citiri
Dancila anunta ca va trimite doua propuneri de comisar european, o femeie si un barbat
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila, presedintele PSD, a declarat ca Romania vizeaza un portofoliu de comisar european legat de Transporturi, Energie sau Mediu si ca autoritatile de la Bucuresti vor transmite doua propuneri - o femeie si un barbat, in spiritul egalitatii de sanse promovat de UE, adaugand ca a discutat si cu presedintele Iohannis acest subiect.

"Nu am lansat niciun nume, ce a aparut in spatiul public nu este bazat pe un fundament real, nu ca nu as aprecia-o pe doamna Luminita Odobescu, o apreciez foarte mult, este un om foarte capabil si foarte implicat, dar nu am discutat despre nicio persoana. Am avut o discutie despre unul din portofoliile pe care Romania ar dori sa le ocupe, noi am spus ca ne dorim un portofoliu legat de Transporturi, Energie, Mediu.

Este foarte important si portofoliul, dincolo de persoana, care trebuie sa fie o persoana foarte, foarte bine pregatita si care, efectiv, sa lupte pentru Romania din postura de comisar european. Stim ca, la nivel european, principala arma este negocierea, deci sa stie sa negocieze foarte bine. Nu am facut o discutie legata de persoane", a afirmat Viorica Dancila, vineri, intr-o conferinta de presa la finalul Comitetului Executiv Judetean al PSD Vaslui, intrebata despre informatia potrivit careia ambasadorul Romaniei la UE, Luminita Odobescu, ar urma sa fie propusa pentru a ocupa o functie de comisar european.

Premierul a adaugat ca autoritatile de la Bucuresti vor trimite la Bruxelles doua propuneri de comisar european, o femeie si un barbat, in spiritul promovarii egalitatii de sanse.

"In acelasi timp, am vazut ca, la nivel european, doamna presedinte a Comisiei Europene a vorbit despre egalitatea de sanse, despre faptul ca-si doreste ca in viitoarea Comisie Europeana sa existe un echilibru intre comisari, femei si barbati. Ne gandim la o propunere pentru un comisar femeie. Vom trimite doua propuneri, o propunere de comisar femeie si una de comisar barbat si vom vedea pe urma cum decurg negocierile ", a mai declarat Dancila.

Premierul a precizat ca a discutat si cu presedintele Klaus Iohannis pe acest subiect.

"Stim ca acest lucru trebuie sa-l facem intr-un timp cat mai scurt, am avut o discutie in acest sens si cu presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis. Asa cum am spus, sunt un om al consensului, al echilibrului si consider ca proiecte importante pentru tara trebuie sa-si gaseasca o abordare comuna, pentru ca asta este normalitatea intr-un stat membru al Uniunii Europene", a subliniat Dancila.

Vezi si Posibila desemnare a Luminitei Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE, pentru un portofoliu de comisar. Implicarea in "dosarul" Kovesi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dancila propuneri comisar european , #premier