Dancila are un nou consilier: A coordonat bodyguarzii lui Dragnea la Inalta Curte si a fost seful de cabinet al lui Codrin Stefanescu

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 12:45
10650 citiri
Dancila are un nou consilier: A coordonat bodyguarzii lui Dragnea la Inalta Curte si a fost seful de cabinet al lui Codrin Stefanescu
Foto: captura video Youtube/ILIEMARIORAFAEL

Vorica Dancila are un nou consilier pe probleme sociale, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial. Este vorba de Ilie Mario Rafael, un personaj controversat, fost sef de cabinet al lui Codrin Stefanescu si cel care a coordonat bodyguarzii care l-au escortat pe Liviu Dragnea atunci cand seful PSD a fost asteptat de protestatari cand a iesit de la un termen la Inalta Curte.

Functia oficiala, potrivit Monitorului Oficial: consilier de stat pe probleme sociale in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.

Ilie Mario Rafael e un personaj inventat politic de Marian Vanghelie, trecut pe la PDL si care a ajuns seful de cabinet al lui Codrin Stefanescu.

Adevarul publica in noiembrie 2017 mai multe detalii despre cel care acum e noul consilier al Vioricai Dancila.

"Este aghiotantul bun la toate, ii rezolva lui Codrin toate problemele, cum a fost si cea de la Inalta Curte, cand trebuia sa-l scoata de acolo pe Dragnea.

Mario Rafael are si o sala de culturism in Rahova, asa ca nu i-a fost greu sa gaseasca imediat niste baieti din cartier", explicau atunci sursele citate de Adevarul.

Ilie Mario Rafael are un film de prezentare si pe Youtube, in care apare in diferite ipostaze pe melodia "Pritenul bun te sapa", cantata de manelistul Elvis.

Poveste de strada

In 2009, cand PDL si PSD s-au inteles sa formeze Guvernul, Marian Vanghelie era la apogeul puterii sale in partid, asa ca a gasit usor o functie importanta si pentru Mario Rafael. "In urma intelegerii cu PDL, Agentia Nationala pentru Rromi (ANR) a picat la PSD, iar Vanghelie a vrut sa-l puna pe Mario Rafael sef acolo.

Numai ca Rafael nu avea scoala, dar, ca sa nu-i scape institutia printre degete, l-a numit pe Robert Iapornicu, varul sau. Asa ca Mario Rafael a ramas sef din umbra", sustineau sursele citate.

In 2012, inainte de campania pentru alegerile locale, relatia dintre Marian Vanghelie si Mario Rafael se rupe subit.

"Rafael voia sa devina consilier local si sa faca bani in campania electorala. Numai ca pe atunci era USL, iar Vanghelie si-a dat seama ca nu are rost sa cheltuie foarte multi bani in campanie, pentru ca oricum iese primar. Asa ca n-a mai avut nevoie de serviciile lui Mario Rafael", povestesc sursele citate. Suparat, Rafael s-a lepadat de Vanghelie si a trecut in tabara adversa: la PDL.

Numai ca Boc tocmai plecase de la Palatul Victoria, iar PDL era un partid fara putere si fara bani, deci muribund. Asa ca Mario Rafael se reorienteaza inapoi catre PSD, de data aceasta catre factiunea ostila lui Marian Vanghelie.

"Ajunge sa lucreze pentru Codrin Stefanescu, pe care tot Vanghelie il daduse afara din PSD. Deci Codrin l-a luat pe Rafael langa el pe principiul: 'dusmanul dusmanului meu imi este prieten'. Cel care l-a adus pe Mario Rafael langa Codrin Stefanescu a fost Madalin Voicu", sustin sursele politice.

Madalin Voicu era prieten la catarama cu Nicolae Paun, varul lui Mario Rafael. Nicu Paun il numeste pe Rafael presedintele organizatiei de Bucuresti a Partidei Rromilor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ilie Mario rafael Dancila, #Dancila consilier Mario, #Dancila dragnea rafael , #premier