Dancila, dupa dezbaterea din PE: Am reusit sa imi apar tara. Nu o sa acceptam niciodata un 'to do list'!

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 22:48
6134 citiri
Dancila, dupa dezbaterea din PE: Am reusit sa imi apar tara. Nu o sa acceptam niciodata un 'to do list'!
Foto: site Guvern (arhiva)

Viorica Dancila s-a aratat satisfacuta, miercuri seara, de prestatia pe care a avut-o in aceasta dimineata in plenul Parlamentului European, in ciuda criticilor dure care i s-au adus de catre reprezentantii tuturor grupurilor politice. "Am venit cu demnitate sa ii apar pe romani si Romania", a subliniat ea intr-un interviu inregistrat acordat la Strasbourg pentru Antena3.

"Am un sentiment de multumire pentru ca am reusit sa imi apar tara, sa vorbesc despre adevar, despre ce se intampla, nu despre stirile false aduse in Parlamentul European. Am si un sentiment de mahnire, am vazut o lupta roman contra roman, anumite informatii au fost preluate fara a fi verificate", a spus Dancila, printre altele, in ciuda faptului ca majoritatea europarlamentarilor care au criticat-o nu erau romani.

"Sa ia de bun ce am spus eu"

Premierul Romaniei si-a exprimat speranta ca nu va fi votata, totusi, o rezolutie a PE cu privire la Romania.

"Eu sper sa nu se ajunga la o rezolutie (...) Ar trebui sa ia de bun ce le-am spus in discursul meu. Daca pana acum puteau sa spuna ca nu au stiut, acum nu mai au dreptul sa spuna acest lucru", le-a transmis ea europarlamentarilor care vor fi chemati sa se pronunte prin vot cu privire la situatia Romaniei.

In plus, Viorica Dancila a explicat ca multi incearca sa vada aceasta rezolutie "ca pe o sanctiune", similara cu activarea articolului 7 din Tratatul de aderare.

"As vrea sa ii asigur pe romani ca nu trebuie sa faca niciun paralelism intre cele doua, este o rezolutie din motive politice. Noi luam in calcul toate rezultatele, dar sa nu facem acest paralelism intre aceasta rezolutie si art. 7", a subliniat ea, exprimandu-si in repetate randuri "toata deschiderea" pentru un dialog cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Parlamentului European.

"Nu o sa acceptam niciodata, niciodata un 'to do' list"

Intrebata daca partenerii de dialog cu care s-a intalnit la Strasbourg i-au prezentat o lista cu obiective pe care le are de indeplinit guvernul de la Bucuresti, asa cum s-a intamplat in 2012, cand fostul premier Victor Ponta (PSD) a primit celebrul "to do list" cu 11 puncte de la Comisia Europeana, Viorica Dancila a dezmintit categoric.

"Nu o sa acceptam niciodata, niciodata un 'to do list' (...) Nu un to do list! Noi am cerut punctual precizari, dar nu am primit pana acum", a afirmat ea, aratandu-se nemultumita ca toate criticile cu privire la modificarea legilor justitiei si a codurilor penale au fost destul de vagi, in opinia ei.

"S-a vorbit la modul general, dar nu am vazut un lucru ca efectiv sa putem sa dam o explicatie concreta: Unde legile Justitiei incalca normele europene? Ce anume deranjeaza? Dl Timmermans a spus ca o sa trimita punctual anumite lucruri care se cer clarificate", a mai declarat ea.

In context, Viorica Dancila a spus ca are "convingerea" ca Frans Timmermans a fost dezinformat pana acum.

Intrebata daca se teme de viitorul raport MCV, Viorica Dancila a spus ca nu.

"Nu ma tem de urmatorul raport MCV, decat (sic!) de faptul ca ar putea sa cuprinda anumite lucruri care nu se pliaza pe realitate", a punctat premierul, subliniind inca o data ca acest mecanism i se pare "nedrept pentru Romania" si ca a solicitat oficial "sa ni se spuna cine da rapoartele si cine furnizeaza datele".

Cu toate acestea, premierul a dat asigurari ca Guvernul Romaniei este pregatit sa preia presedintia Consiliului UE de la 1 ianuarie.

"Sper ca toti europarlamentarii constientizeaza faptul ca trebuie sa creionam viitorul UE", a explicat ea.

Invitata sa le transmita un mesaj romanilor, Viorica Dancila a spus: "Voi sustine Romania, voi sustine ceea ce cred romanii, am venit cu demnitate sa ii apar pe romani si Romania".

Ca de fiecare data cand nu citeste de pe foi, declaratiile Vioricai Dancila au fost presarate cu greseli mai mici sau mai mari, cum ar fi: "Sunt primul prim ministru care a venit sa vorbeasca cu fiecare lider a (sic!) unui grup politic".

Vezi aici cum a decurs dezbaterea din PE:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila dezbatere Parlamentul European, #Dancila Timmermans, #Dancila to do list , #premier