Dancila a promis ca luni termina evaluarea ministrilor. Saptamana aceasta am putea afla cine va fi remaniat

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 08:00
10260 citiri
Dancila a promis ca luni termina evaluarea ministrilor. Saptamana aceasta am putea afla cine va fi remaniat
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, la Parlament, ca se va realiza o remaniere guvernamentala si ca va finaliza, pana luni, evaluarea ministrilor din Cabinet.

"O remaniere va exista. Luni termin evaluarea", a declarat premierul Viorica Dancila, miercuri, la Parlament, citata de Mediafax.

La randul sau, vicepresedintele PSD Marian Oprisan a spus ca ministrii care nu au comunicat public masurile bune pe care le-au luat "nu au ce sa caute" in Executiv, social-democratul precizand ca vicepremierul Paul Stanescu este "destoinic", dar "nu a comunicat deloc".

"Ministrii, pentru faptul ca suntem in grafic cu programul de guvernare si cetatenii romani o duc mai bine, toti ministrii trebuie sa iasa public si sa explice masurile bune pe care le-au luat. Cei care nu comunica nu au ce sa caute, dupa parerea mea, in functii guvernamentale.

Paul Stanescu nu a comunicat deloc, asa cum bine stiti. Este colegul meu, este un om destoinic, un presedinte de consiliu judetean bun, dar la capitolul comunicare, in ceea ce priveste activitatea ministerului Dezvoltarii, aceasta nu a existat", a declarat Marian Oprisan. El a adaugat ca organizatia judeteana PSD Vrancea nu isi doreste, la remanierea guvernamentala, sa obtina niciun post de ministru.

Pe de alta parte, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, intr-o emisiune TV, ca Liviu Dragnea i-a spus ca PSD va avea o sedinta a Comitetului Executiv in care social-democratii vor discuta despre remanierea guvernamentala.

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni, cel mai probabil, saptamana aceasta, pentru o discutie pe marginea activitatii ministrilor social-democrati, au declarat surse din conducerea centrala a partidului.

Potrivit surselor citate, Dragnea intentioneaza sa convoace de principiu, saptamana aceasta o sedinta a Comitetului Executiv National, reuniune in care liderii filialelor PSD si conducerea centrala a partidului sa discute despre activitatea ministrilor social-democrati.

Premierul Viorica Dancila este asteptata sa prezinte, in sedinta CExN, propria analiza cu privire la ritmul de implementare a masurilor din programul de guvernare de catre fiecare minister in parte.

Bursa zvonurilor

De cateva saptamani in spatiul public se vehiculeaza numeroase variante pentru remaniere. Se vorbeste despre ministri care vor pleca definitiv, dar si despre unii care vor schimba ministerele.

Astfel, conform unor surse, Lia Olguta Vasilescu ar urma sa ajunga la Ministerul Dezvoltarii. Ioana Bran ar urma sa fie inlocuita de Matei Calin la Sport. In locul lui Paul Stanescu ar urma sa fie numit Nicolae Badalau, iar Rovana Plumb ar urma sa ajunga la Ministerul Muncii.

Felix Stroe s-ar intoarce la Ministerul Trasporturilor in locul lui Lucian Sova, iar Ecaterina Andronescu la Educatie.

Nici Danut Andrusca nu ar mai ramane la Ministerul Economiei. De asemenea, conform altor voci, nici George Ivascu, ministrul Culturii, sau Bogdan Trif, ministrul Turismului, nu si-ar mai pastra portofoliile.

Situatia pare a fi tensionata si in privinta lui Mihai Fifor, ministrul Apararii.

Nu se stie ce se va intampla nici cu Tudorel Toader, ministrul Justitiei, in presa aparand informatii potrivit carora Calin Popescu Tariceanu nu l-ar mai sustine pe acesta, insa liderul ALDE a negat vehement aceste zvonuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#remaniere guvern, #Dancila remaniere , #premier