Dancila ii cere lui Iohannis sa convoace CSAT luni, nu marti

Duminica, 28 Iulie 2019, ora 19:56
4449 citiri
Dancila ii cere lui Iohannis sa convoace CSAT luni, nu marti
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa convoace sedinta CSAT luni, in loc de marti, asa cum era programat.

Precizam ca presedintele Klaus Iohannis sustine, duminica, o declaratie de presa, la ora 20:00, la Palatul Cotroceni.

Dancila a scris pe contul sau de Facebook ca in aceasta seara ministrul de Interne va prezenta un raport detaliat al celor intamplate in cazul de la Caracal.

"In aceasta seara vom vedea primele rezultate oficiale ale anchetei aflate in curs la Caracal, Ministrul Nicolae Moga urmand sa prezinte un raport detaliat al celor intamplate.

Astazi a avut loc si prima sedinta a comitetului interministerial in cadrul careia s-a stabilit structura raportului si a planului de lucru pe care l-am cerut finalizat in 15 zile. Acesta va contine modificarea legislatiei in ceea ce priveste modul de implementare a sistemului de localizare, precum si o analiza referitoare la cartelele prepaid neidentificabile. Contine, de asemenea, urgentarea modernizarii sistemului informatic 112, inclusiv a infrastructurii sistemului existent prin atribuirea contractului cu clauza suspensiva, fara a mai astepta decizii suplimentare pe marginea contestatiilor.

O masura esentiala se refera la imbunatatirea procedurilor de gestionare a apelurilor pentru situatii deosebite, precum cea a rapirii de persoane.

Astept in doua saptamani raportul comitetului, pe baza caruia voi lua decizii imediate, pentru o reforma ampla a eficientizarii raspunsului statului roman in orice situatie de criza care priveste cetatenii", a scris premierul in mediul online.

Totodata, Dancila a facut referire si la afirmatiile opozitiei, potrivit carora comitetul interministerial pentru 112 infiintat de ea exista deja in lege, dar nu isi face treaba.

Deputat USR, despre comitetul interministerial pentru 112 infiintat de Dancila: Exista deja, doar ca nu isi face treaba!

"In ceea ce priveste acuzatiile conform carora acest grup de lucru interministerial exista deja, raspunsul este simplu si, de altfel, cunoscut de cei care incearca sa denatureze realitatea. Structura care exista a fost acolo in timpul guvernelor conduse de toti cei care astazi critica, dar nu a facut nimic.

Practic, a existat doar cu numele. Am preferat sa infiintez un grup de lucru operativ, mai restrans dar cu obiecte de analiza si atributii extinse, a carui activitate sa o pot urmari personal si sa ma asigur ca tot ceea ce trebuie sa se intample se va intampla. Au 15 zile sa prezinte un plan. Va garantez ca asa va fi", a comentat prim-ministrul.

De asemenea, premierul Dancila i-a cerut sefului statului sa convoace sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) luni, in loc de marti, asa cum anuntase Iohannis vineri.

"Inteleg ca urmeaza si domnul Iohannis sa aiba o declaratie publica. Ii propun urmatoarele:

1. Sa convoace de urgenta sedinta CSAT maine - si nu marti, cum era programat - intrucat avem deja o baza clara de discutie rezultata din sedinta de astazi si nu exista absolut niciun motiv sa pierdem timpul.

2. Sa isi asume ca va face o analiza la sange in CSAT referitoare la STS. Cred, de asemenea, ca este necesar sa ia o decizie privind demiterea sefului STS, pentru ca asa am procedat la MAI si asa trebuie procedat si in cazul celorlalte institutii. In astfel de situatii nu avem voie sa ezitam", a conchis Viorica Dancila.

Presedintele Romaniei a anuntat, vineri, ca va cere in CSAT o ancheta completa privind modul in care a actionat fiecare institutie responsabila in cazul fetei ucise la Caracal.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dinca, si-a recunoscut ambele crime, atat in cazul Alexandrei, cat si al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al barbatului duminica.

Luiza Melencu (18 ani) a disparut in luna aprilie 2019, dupa ce a luat o masina de ocazie. In acelasi mod a disparut Alexandra Macesanu (15 ani) . Suspectul a fost identificat abia vineri, dupa ce Alexandra a sunat joi de 3 ori la 112 pentru a-si anunta rapirea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dancila CSAT Iohannis caz caracal , #premier