Dancila continua turneul de lobby la Bruxelles: Se intalneste cu grupurile politice din PE

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 07:15
4612 citiri
Dancila continua turneul de lobby la Bruxelles: Se intalneste cu grupurile politice din PE
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila se afla miercuri in cea de a doua zi a vizitei de lobby la Bruxelles, unde are intalniri cu grupurile politice din Parlamentul European, incepand cu ora 11:30 (ora Romaniei).

Marti, Viorica Dancila s-a intalnit deja cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) si liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber si, respectiv, Udo Bullmann.

La intrevederea cu liderul grupului PPE, Manfred Weber, au participat si Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, si europarlamentarul Dan Nica, iar in cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeana, in perspectiva preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene la inceputul anului viitor. Dancila a prezentat stadiul pregatirilor desfasurate de catre autoritatile de la Bucuresti, asigurand asupra cooperarii stranse cu Parlamentul European in vederea finalizarii dosarelor legislative si asigurarii unui mandat de succes, a transmis Guvernul.

"De asemenea, premierul Viorica Dancila a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul sau cu privire la situatia din Romania, in perspectiva dezbaterii care va avea loc in Parlamentul European la inceputul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa si a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentantii institutiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat si cu aceasta ocazie atasamentul Guvernului Romaniei fata de principiile si valorile democratice.

In acelasi timp, a aratat ca raspunsul la provocarile cu care se confrunta proiectul european in prezent, poate fi gasit prin demonstrarea solidaritatii intre statelor membre si nu prin crearea unor noi clivaje in interiorul Uniunii", a informat Executivul intr-un comunicat.

Pe de alta parte, insa, liderul grupului PPE, Manfred Weber, a transmis, dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila, ca este extrem de ingrijorat de situatia din Romania si ca a intrebat-o pe Dancila despre coruptie si despre independenta Justitiei, el aratand ca Romania face pasi inapoi in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

"Tara face pasi inapoi in ceea ce priveste lupta anticoruptie si se fac presiuni asupra independentei Justitiei. Am vazut in aceasta vara in Bucuresti oameni batuti de fortele de ordine si, sincer, asta este inacceptabil.

Lupta impotriva coruptiei nu este un lux, ci o necesitate absoluta pentru a ne proteja cetatenii si afacerile impotriva abuzurilor din partea statului. De aceea, cerem de urgenta Guvernului roman sa se opreasca. Suntem de partea cetatenilor europeni si nu vom negocia niciodata in ceea ce priveste statul de drept", afirma liderul grupului PPE, Manfred Weber, intr-o declaratie video postata pe contul sau de Twiter.

Iata mesajul lui Webber

De asemenea, Viorica Dancila a avut o intalnire cu liderul grupului ALDE, Udo Bullmann.

Vezi si cum se lauda Dancila la Bruxelles ca Guvernul e atasat de valorile europene

Si Calin Popescu Tariceanu a mers, marti, in capitala Belgiei, unde a fost interpelat de colegii din grupul politic al ALDE. Vezi ce i s-a reprosat lui Tariceanu la Bruxelles.

Saptamana viitoare, in 3 octombrie, in plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere privind situatia statului de drept in Romania, la care este invitata si Viorica Dancila.

Apoi, Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie (22-25 octombrie).

Citeste si Dancila i-a scris lui Juncker despre proteste: Il acuza pe Iohannis si spune ca Jandarmaria a actionat legal. CE a primit scrisoarea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dancila dezbatere Parlamentul European, #Dancila Parlamentul European , #premier
Comentarii