Dancila: Nu am sustinut-o pe Laura Codruta Kovesi. Exista prezumtia de vinovatie

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 14:39
10839 citiri
Dancila: Nu am sustinut-o pe Laura Codruta Kovesi. Exista prezumtia de vinovatie
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila a subliniat din nou ca nu a sustinut-o pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, argumentand ca ar fi trebuit sa explice mai intai acuzatiile la adresa sa.

Dancila nu a ratat nici ocazia de a face o noua gafa. Premierul a precizat ca nu doreste sa se inteleaga ca o acuza de ceva pe Kovesi, pe care spune ca o respecta, subliniind ca exista prezumtia de vinovatie.

"Dupa cum stiti si dupa cum am afirmat in spatiul public, nu am sustinut-o pe Laura Codruta Kovesi. Si am spus ceea ce voi sublinia si de aceasta data, in fata legii toti trebuie sa fim egali. Atata timp cat asupra doamnei Kovesi, pe care nu o cunosc, o respect dar nu o cunosc, nu am nicio problema personala, este un principiu pe care il cerem altora si trebuie sa il cerem tuturor, atata timp cat dosarul are atatea acuzatii pe care trebuie sa le explice, am considerat ca este bine intai sa isi clarifice situatia in Romania si pe urma sa acceada la aceasta functie.

Eu imi mentin punctul de vedere, eu cred ca atunci cand ceri unui cetatean sa aduca lamuriri in legatura cu anumite acuzatii, acest principiu trebuie sa se aplice tuturor. Am vorbit despre un prejudiciu de imagine, am sa explic inca o data pentru ca am vazut diferite interpretari in spatiul public. Exista prezumtia de vinovatie, nu vreau sa se inteleaga ca o acuz de ceva pe Laura Codruta Kovesi sau ca ma implic in Justitie, cred ca Justitia trebuie sa fie independenta. Dar daca se adevereste una din acuzatii, imaginea Romaniei va avea de suferit", a declarat Viorica Dancila.

In cazul Rovana Plumb, e lupta romani contra romani

In ceea ce o priveste pe Rovana Plumb si controversele din jurul sau, Viorica Dancila spune ca in cazul comisarilor europeni propusi de alte tari exista probleme mai grave.

"Si asupra comisarilor propusi de Franta, Belgia sunt controverse. La noi e trist ca aceste acuzatii vin tot din partea romanilor. E ceea ce am vazut si cand am fost europarlamentar: romani contra romani.

La noi e lupta romani contra romani. Eu o sustin pe Rovana Plumb, eu am propus-o, am incredere in experienta ei", a precizat premierul.

Laura Codruta Kovesi a fost votata, joi, pentru functia de procuror-sef european cu o majoritate covarsitoare in Consiliul Uniunii Europene.

Astfel, fosta sefa a DNA a fost desemnata candidatul comun al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene (17 voturi din 22), dupa intrunirea COREPER de joi, la capatul unor luni in care negocierile au fost bruiate de zgomotul de la Bucuresti si de tentativele Guvernului Dancila de a o compromite pe Kovesi, prin orice mijloace.

Potrivit procedurii, urmeaza o confirmare oficiala a acestui vot in plenul Parlamentului European. Reamintim ca PE si-a mentinut saptamana trecuta sustinerea pentru Kovesi.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Viorica Dancila Laura Codruta Kovesi , #premier