Dancila s-ar duce in PE sa explice violentele de la protest: Voi discuta cu Juncker, dar nu in ideea de a abroga pe cineva despre vreo vina

Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 14:07
6833 citiri
Dancila s-ar duce in PE sa explice violentele de la protest: Voi discuta cu Juncker, dar nu in ideea de a abroga pe cineva despre vreo vina

Premierul Viorica Dancila spune ca daca va fi chemata in Parlamentul European pentru a explica ce s-a intamplat la protestul din 10 augut, va merge.

"Am toata deschiderea sa merg si in Parlamentul European, si in Parlamentul Romaniei, acolo unde voi fi chemata. Dar nu cred ca este benefic nici din partea Guvernului, nici din partea liderilor politici sa ne dam cu parerea si trebuie sa lasam rezultatele anchetei sa stabileasca adevarul", a declarat Viorica Dancila, aflata in vizita la Fabrica de magiun Topoloveni.

Declaratia ei vine insa dupa ce, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat ca solicitarea liberalilor de a o chema la "Ora Guvernului", in Parlament, pe Dancila, a fost respinsa.

Intrebata daca a vorbit despre violentele de la protesul din 10 august cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, asa cum afirmase Liviu Dragnea, Dancila a spus ca inca nu.

Premierul a subliniat, insa, ca atunci cand va vorbi cu Juncker nu va incerca sa scuze pe nimeni, ci il va ruga sa astepte finalizarea anchetelor.

"Cu domnul Juncker nu am vorbit inca. Dupa cum stiti, ieri am avut o vizita in Spania, unde m-am intalnit cu omologul meu spaniol si cu regele Spaniei. Voi discuta cu domnul presedinte Juncker, nu in ideea de scuza pe cineva, de a abroga pe cineva despre vreo vina, ci de a ruga sa lasam rezultatele anchetei sa fie cele care ne fac sa credem intr-o directie sau cealalta", a mai afirmat Dancila.

Amintim ca, sambata, dupa ce Gabriela Firea a declarat ca este ingrijorata de reactiile de la Bruxelles dupa violentele din 10 august, Liviu Dragnea a spus ca premierul Viorica Dancila il va suna pe Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene pentru a lamuri aceasta chestiune.

Potrivit unor surse consultate de Ziare.com, situatia din Romania, in urma protestului din 10 august, unde jandarmii au facut uz de gaze lacrimogene in exces, fapt cercetat si de Parchetul General, s-ar putea discuta chiar in plenul Parlamentului European, in prezenta premierului Vioricai Dancila, ca urmare a unei propuneri venite dinspre Grupul Verzilor.

Propunerea initiala, formulata miercuri, ar fi presupus ca in plenul forului european sa se ia in discutie situatia de la Bucuresti saptamana viitoare, dar in cele din urma s-a mers pe o alta varianta, la inceputul lunii octombriei.

Viorica Dancila a mai fost invitata in plenul PE, pentru a explica situatia de la Bucuresti, dar nu a mers.

In luna februarie, premierul roman a absentat de la dezbaterea privind modificarile pe care puterea politica de la Bucuresti le adusese legislatiei din justitie. Un episod inedit a fost marcat atunci de prezenta ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care nu a fost lasat sa ia cuvantul, pentru ca regulile nu permiteau acest lucru.

La dezbatere fusese invitat premierul tarii, asa cum au anuntat oficialii europeni, insa PSD a sustinut ca si acest lucru a fost o minciuna si o dezinformare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Viorica Dancila Parlamentul European protest , #premier
Comentarii
S
Stan
rank 1
Lasati-o dom´le pe analfabeta, ca ea "a avut o vizita in Spania"!
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5