Dancila se duce saptamana viitoare la Bruxelles. Aflam asta insa din agenda lui Juncker

Vineri, 06 Iulie 2018, ora 19:45
41704 citiri
Dancila se duce saptamana viitoare la Bruxelles. Aflam asta insa din agenda lui Juncker
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila va merge saptamana viitoare la Bruxelles, unde va avea, marti, o intalnire oficiala cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Informatia nu o aflam insa de pe site-ul Guvernului, ci consultand agenda lui Juncker.

Cel care a semnalat asta a fost europarlamentarul PNL Sigfried Muresan, care se intreaba, la randul sau, "de ce nu ne informeaza prim-ministrul tarii noastre de aceasta vizita?".

"Pe agenda Guvernului nu apare nimic! Lipsa aceasta de transparenta arata un singur lucru: stie ca vizita va fi un fiasco, stie ca va fi trasa la raspundere si vrea ca presa din Romania sa afle cat mai tarziu de aceasta vizita", scrie, pe Facebook, Sigfried Muresan.

Muresan: Jos, Guvernul Dragnea - Dancila!

Europarlamentarul sugereaza ca cel mai probabil tema discutiilor va fi modificarea Codurilor Penale, desi ar fi lucruri importante de discutat, cum ar fi preluarea de catre Romania in 2019 a presedintiei Consiliului UE.

"In mai putin de 6 luni, Romania va prelua Presedintia Consiliului UE. In loc ca prim-ministrul Dancila sa vorbeasca la Bruxelles despre prioritatile Romaniei pentru aceasta presedintie, ea va trebui sa explice de ce coalitia PSD - ALDE voteaza legi prin care este slabit actul justitiei, iar coruptii scapa de pedeapsa.

Va incerca din nou sa spuna la Bruxelles ca totul este in regula in Romania, iar la intoarcere ne va spune ca totul a fost bine la Bruxelles. Realitatea este: nimic nu este adevarat si nimeni nu o va crede. Nici la Bruxelles, nici in tara.

Cu 6 luni inainte sa preluam in premiera Presedintia Uniunii Europene, Romania are nevoie de un prim-ministru care sa ne reprezinte cu cinste la Bruxelles, nu care sa mearga acolo pe furis si cu coada intre picioare, stiind ca trebuie sa dea socoteala pentru atacurile la adresa justitiei. De aceea, spun: jos, Guvernul Dragnea - Dancila!", conchide europarlamentarul.

Tot mai ingrijorata, Comisia Europeana anunta ca nu va ezita sa ia masuri

Amintim ca miercuri, ziua in care in Parlament s-a votat in viteza modificarea Codului Penal, Comisia Europeana a reactionat dur, printr-un purtator de cuvant.

"Comisia Europeana urmareste indeaproape si cu tot mai multa ingrijorare desfasurarea evenimentelor din Romania. Noi, ca si alti parteneri internationali si state membre, am punctat in mod repetat ca lupta anticoruptie si asigurarea unei justitii independente sunt lucruri de o maxima importanta. Acesta este si principiul ce sta la baza rapoartelor MCV. Este crucial pentru Romania acum sa intensifice eforturile si sa evite orice pas inapoi.

In acest context, urmarim indeaproape reforma codurilor penale din Romania. Am luat act de faptul ca modificarile la Codul Penal tocmai au trecut de Parlamentul Romaniei. Vom examina textul final de lege si vom vedea daca este compatibil cu legislatia europeana si in acord cu standardele internationale de cooperare judiciara.

Ca si gardieni ai tratatelor, nu vom ezita sa luam masuri acolo unde este necesar pentru a asigura aceste compatibilitati", a spus un purtator de cuvant al Comisiei Europene intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dancila vizita Bruxelles, #Dancila Juncker Cod Penal , #premier