Dancila se lauda de 8 martie ca e prima femeie premier: Doresc tuturor femeilor sa aiba puterea sa schimbe lumea!

Vineri, 08 Martie 2019, ora 10:40
3705 citiri
Dancila se lauda de 8 martie ca e prima femeie premier: Doresc tuturor femeilor sa aiba puterea sa schimbe lumea!
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Internationala a Femeii, in care vorbeste despre responsabilitatea pe care o are in calitate de prima femeie ajunsa in functia de premier al Romaniei, dar si de masurile din programul de guvernare prin care considera ca s-a achitat de sarcina.

"Sarbatorim astazi mama, sotia, iubita, fiica, sora, colega, prietena, femeia ca simbol al tenacitatii dovedite de-a lungul vremii, in stradania de a-si castiga drepturile sociale, politice, economice si culturale. Activismul si puterea lor de a transforma ziua de maine intr-una mai buna au inspirat generatii si au influentat progrese majore in societate. (...)

Ca prima femeie prim-ministru al Romaniei, inteleg imensa responsabilitate pe care o am fata de cetateni, mai ales in ceea ce priveste promovarea drepturilor femeilor in toate domeniile vietii sociale, fie ca ne referim la educatie, antreprenoriat sau la piata muncii", spune Dancila in mesajul remis de Guvern intr-un comunicat pentru Ziare.com.

Cum premierul a participat in ultimele zile, la Bruxelles, la doua evenimente dedicate femeilor, acum doar a luat pasaje din discursurile sustinute acolo. Astfel, prezinta masuri din programul de guvernare, chiar daca acesta a fost intocmit inainte ca ea sa fie luata in considerare pentru Palatul Victoria.

"Suntem prima echipa guvernamentala din ultimii 30 de ani care a promovat un capitol distinct in programul de guvernare cu masuri clare, specifice si cuantificabile menite sa genereze o schimbare de gandire si actiune, privind conditia tuturor femeilor din Romania. De asemenea, ne-am asumat un program national pentru combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice.

Una dintre prioritatile guvernului nostru este armonizarea legislatiei interne cu prevederile Conventiei de la Istanbul. Totodata, am promovat impreuna cu Parlamentul reglementari importante pentru prevenirea si combaterea abuzurilor si a relelor tratamente, iar la nivelul Guvernului, o serie de proiecte pentru protejarea victimelor violentei domestice", promite Dancila.

Ea recunoaste ca ele nu sunt implementate dupa doi ani de guvernare PSD-ALDE, ci "sunt proiecte si masuri pe care le vom dezvolta", promitand ca va "pune accent asupra educatiei, informarii si indrumarii, promovarii exemplelor de conduita fireasca".

"Multe dintre actiunile in care m-am implicat si pe care le voi urmari indeaproape sunt dedicate asigurarii de sanse egale pentru toti cetatenii si combaterea discriminarii de orice fel. Egalitatea de gen este unul dintre stalpii societatii democratice, parte integranta a coeziunii sociale si un principiu fundamental aflat la temelia UE si a culturii europene".

Totodata, ea sustine ca s-a "concentrat asupra cresterii independentei economice a femeilor, pe promovarea femeilor in toate domeniile vietii sociale, inclusiv in functii politice la cel mai inalt nivel".

"Doresc tuturor femeilor sa fie sanatoase, sa aiba in continuare puterea sa schimbe lumea si sa se bucure de realizari!", isi incheie Dancila urarile.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Dancila mesaj 8 martie 2019, #Dancila masuri femei , #premier
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
DOAMNE FERESTE ! soro ,.mai bine ia RATA si te du ....
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Pentru premiera Da'n'Gropi azi este ziua femelei. Pentru toate