Dancila spune ca toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie: Chiar daca Iohannis vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 16:40
5744 citiri
Dancila spune ca toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie: Chiar daca Iohannis vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Viroica Dancila

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, la inceputul sedintei de guvern, ca toti pensionarii isi vor primi pensiile, majorate cu 15%, pana pe data de 15 septembrie.

"In debutul sedintei vreau sa subliniez un lucru esential: ca premier, voi face tot ce imi sta in putinta si in atributii pentru a asigura buna functionare a institutiilor statului si a tarii. Vreau sa fie foarte clar: am aceasta situatie sub control si niciun roman nu trebuie sa isi faca griji.

Pensionarii au inceput sa primeasca deja pensiile pentru luna septembrie, majorate cu 15%, asa cum ne-am angajat. Toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie. Asadar, pensionarii isi primesc drepturile chiar daca presedintele vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania", a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei Executivului, de luni.

Premierul a precizat ca presedintele Klaus Iohannis face abuz de putere in contextul in care a refuzat propunerile de interimari facute de Dancila pentru ministerele lasate libere de fostii parteneri de coalitie de la ALDE.

"Insa aceasta situatie creata de presedintele Klaus Iohannis, care prin refuzul de a numi ministrii interimari ignora reguli, legi si decizii ale Curtii Constitutionale (CCR) poate produce consecinte grave pentru cetatenii tarii si pentru relatiile Romaniei cu partenerii externi.

Refuzul este un abuz constituional si de putere pe care dl Iohannis isi permite sa il faca la adapostul imunitatii absolute pe care o are in fata legii. CCR a stabilit deja ca presedintele in functie nu are niciun drept sa refuze aleatoriu numirile ministrilor interimari. Acestia trebuie numiti pentru a fi asigurata buna functionare a guvernului pana Parlamentul se pronunta asupra remanierii. Nu ne temem si luam in calcul restructurarea prin Parlament", a adaugat prim-ministrul.

Precizarile premierului Dancila vin in contextul in care, joia trecuta, presedintele Iohannis a spus ca jocurile de putere ale social-democratilor sunt cele care au declansat criza guvernamentala si a avertizat ca, lasata sa continue, ea poate duce chiar la intarzieri in plata pensiilor si salariilor.

Iata aici detalii - Iohannis spune ca PSD blocheaza Guvernul: Pot fi inclusiv intarzieri in plata pensiilor si salariilor

Tot joi, seful statului a anuntat ca respinge "categoric" propunerile de interimari facute de premierul Viorica Dancila.

Seful statului a spus ca vina pentru situatie apartine exclusiv lui Dancila si celor de la PSD si ca sa accepte propunerile ar insemna sa le gireze "jocul meschin" pentru putere.

Iohannis i-a cerut premierului sa se duca de urgenta cu Guvernul in fata Parlamentului, asa cum ii cere Constitutia, pentru a vedea daca mai are sau nu legitimitate sa ocupe Palatul Victoria.

Presedintele a aratat ca acesta e singurul mod in care se poate pune capat crizei politice.

Premierul Viorica Dancila a convocat luni dupa-amiaza sedinta de Guvern, desi in ultima saptamana a sustinut ca Executivul nu poate functiona din cauza presedintelui Klaus Iohannis, care i-a respins si remanierea dorita, si propunerile pentru interimari la ministerele lasate libere de ALDE.

Sedinta a inceput la ora 16:00, cu doar doua ore inainte ca liderii social-democrati sa se reuneasca intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv.

Este prima sedinta dupa ce ministrii ALDE, mai putin Ramona Manescu, au plecat din Executiv. In saptamana 2-8 septembrie nu a fost convocata sedinta, Dancila sustinand ca cei de la ALDE nu si-au delegat atributiile si daca Iohannis nu isi da acordul pentru interimari, Guvernul nu poate functiona.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Viorica Dancila atac Iohannis, #Viorica Dancila pensii Iohannis , #premier
Comentarii
Poza oranghutan
oranghutan
rank 5
Aşea, veorico, fii bărbată, ia-te de Johannis şi dă cu iel dă pământ
Poza cozmin
cozmin
rank 3
pensionarii ar putea merge si ei la munca