Dancila va cere ministrilor sa desecretizeze toate protocoalele cu SRI

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 10:18
2859 citiri
Dancila va cere ministrilor sa desecretizeze toate protocoalele cu SRI
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Prim-ministrul Viorica Dancila a precizat ca va cere joi membrilor Cabinetului sa verifice daca mai exista protocoale cu Serviciul Roman de Informatii, iar in cazul in care vor fi identificate astfel de situatii, protocoalele sa fie desecretizate.

"Din prima clipa, pozitia mea a fost pentru desecretizare, consider ca trebuie sa pornim de la un moment T0, din care sa inlaturam toate aceste lucruri legate de protocoale de lucru care nu sunt normale intr-o democratie. Vorbesc cu ministrii din cabinetul meu maine (joi - n.red.), sa verifice acolo unde sunt protocoale si, acolo unde sunt, ele sa fie desecretizate.

Mai mult, am solicitat Secretariatului General al Guvernului sa desecretizeze toate hotararile privind imobilele acordate tuturor institutiilor. Am facut acest lucru la solicitarea presei si consider ca este un act de normalitate. (...) Exista astfel de hotarari si cred ca, daca aceste hotarari sunt justificate, atunci ele nu trebuie facute publice, dar in rest cred ca acest lucru trebuie facut public si sa dam dovada de foarte multa transparenta", a declarat ea, miercuri seara, la Antena3.

Premierul a anuntat, pe 3 aprilie, ca a solicitat Secretariatului General al Guvernului desecretizarea listei pentru toate imobilele date catre alte institutii, inclusiv catre SRI.

Intrebata la Parlament daca va desecretiza lista cu imobile pe care le are RA-APPS si pe care le-a cedat SRI, Dancila a raspuns: "Da, am solicitat SGG desecretizarea pentru toate imobilele (...) date catre alte institutii, nu numai catre o institutie. Am solicitat acest lucru. Este in curs de realizare".

Ea a precizat ca i se pare important ca Executivul sa dea dovada de transparenta.

"Mi se pare important sa dam dovada de transparenta si am avut solicitari si din partea presei, am avut mai multe solicitari la Guvern, am raspuns acestor solicitari si, asa cum am spus de fiecare data, este nevoie de transparenta, mai ales acum, cand vedem atata tensiune in spatiul public", a mai afirmat Dancila.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dancila protocoale SRI desecretizare , #premier
Comentarii
Poza JackMalletFlute
JackMalletFlute
rank 1
Poza cuiulluipepelea
cuiulluipepelea
rank 1
si ce mai cere domnul drahnea