Dancila va face o alta propunere pentru Ministerul Justitiei: Daca va ramane Birchall, vom vedea in CEx

Joi, 29 August 2019, ora 20:37
6569 citiri
Dancila va face o alta propunere pentru Ministerul Justitiei: Daca va ramane Birchall, vom vedea in CEx
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a contestat respingerea de catre Klaus Iohannis a propunerilor pentru ministrii propusi in cadrul remanierii si a spus ca va face o alta propunere pentru Ministerul Justitiei. Intrebata daca ar putea sa ramana actualul ministru, Ana Birchall, Dancila a raspuns ca "vom vedea in CEx".

Dancila a spus, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Pitesti, ca nu a primit in scris refuzul presedintelui Klaus Iohannis, dar va decide in Comitetul Executiv National asupra a ce va propune.

"Eu cred ca presedintele in primul rand nu trebuia sa faca o analiza a fiecarui ministru. Nu este in atributia dlui presedinte sa analizeze fiecare ministru in parte. Analiza sau aprecierea trebuie sa fie din punctul de vedere al legalitatii, nu al oportunitatii. Astept sa vad in scris decizia dlui presedinte, dar nu as face referire numai la Arges, numai la dl Valeca, am vazut ca a respins toti ministrii, inclusiv un magistrat foarte bun, recunoscut si care intr-adevar a tinut intotdeauna la independenta justitiei", a afirmat Dancila.

Ea a spus ca, daca motivarea presedintelui va veni "dupa nu stiu cat timp, nu vom astepta atat".

Dancila a mai spus ca va face o alta propunere la Ministerul Justitiei.

Intrebata daca Ana Birchall va fi remaniata, intrucat propunerea a fost refuzata, Dancila a raspuns: "Bun, a fost refuzata, dar eu am fost cu o propunere pentru Ministerul Justitiei si trebuie sa vin cu o alta propunere pentru Ministerul Justitiei. Vom vedea in Comiterul Executiv National (daca poate sa ramana Ana Birchall la Justitie - n.r.) ".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca el nu va gira prin deciziile sale sustinerea acestui guvern. "Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru ca si-a schimbat componenta politica, ci pentru ca propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Resping in integralitate remanierea propusa de premier", a anuntat presedintele.

"In primul rand, nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru ca acest guvern si-a schimbat componenta politica, ci pentru ca propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Asadar, resping in integralitate remanierea propusa de premier.

Resping propunerea pentru ministrul justitiei. Nu voi tolera sa fie ignorat votul dat in 26 mai, cand s-a blocat prin votul romanilor programul PSD si ALDE de a destructura justitia, de a opri lupta anticoruptie si de a baroniza total Romania. PSD si ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea institutiilor si nu voi tolera propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu".

Dancila spune ca ramane la guvernare, chiar daca nu primeste votul de incredere in parlament

Dana Girbovan, refuzata de Iohannis pentru postul de ministru al Justitiei, isi retrage demisia din magistratura

Sectia pentru judecatori a CSM il acuza pe Iohannis de ingerinte deosebit de grave la adresa independentei Justitiei

Reactia lui Iohannis dupa atacul virulent al sectiei CSM conduse de Lia Savonea

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Dancila propunere noua ministru Justitie , #premier