Dancila: Voi discuta in aceasta saptamana cu reprezentantii ministerelor despre OUG 114

Luni, 25 Februarie 2019, ora 16:03
2219 citiri
Dancila: Voi discuta in aceasta saptamana cu reprezentantii ministerelor despre OUG 114
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat, luni, ca in aceasta saptamana va avea discutii cu reprezentantii ministerelor vizate pe marginea ordonantei de urgenta 114/2018, pentru a avea o "imagine completa" asupra efectelor acestui act normativ.

"Pe OUG 114 o sa am discutii in aceasta saptamana cu toate ministerele de linie, tocmai pentru a avea o imagine completa. Am spus ca voi da dovada de flexibilitate, dar aceste modificari cerute de unii sau de altii trebuie sa se plieze pe realitate, sa nu fie decat demersuri populiste sau demersuri care sa protejeze anumite institutii sau altele", a aratat premierul, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, desfasurata la Palatul Parlamentului.

Pe 18 februarie, Viorica Dancila spunea ca o decizie privind modificarea OUG 114/2018 "trebuie sa se plieze pe realitate, si nu pe considerentele unei persoane sau alteia".

"Eu cred ca nu trebuie sa ne grabim si sa venim cu anumite concluzii pe care le luam fiecare, asa, cum consideram. Eu cred ca este important sa dam dovada de flexibilitate, am mai spus acest lucru, totul este perfectibil, inclusiv o lege, dar eu am cerut tuturor ministrilor ca pe Ordonanta 114 sa vina cu argumente justificate pentru a schimba anumite lucruri.

Dupa ce am toate aceste argumente, dupa ce vad ceea ce sta la baza modificarilor care sunt cerute, atunci vom lua o decizie, pentru ca eu cred ca aceasta decizie trebuie sa se plieze pe realitate, si nu pe considerentele unei persoane sau alteia", a afirmat Viorica Dancila.

Premierul raspunsese astfel declaratiilor venite din partea ALDE, potrivit carora "ministrul Finantelor nu ar trebui sa se mai bage pe probleme de energie", cu referire la masura privind taxarea cu 2% a companiilor din domeniu.

Citeste si Economistul sef al BNR: Inteleg ca toate cele 7 fonduri Pilon II vor sa se retraga din Romania, din cauza OUG 114

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dancila discutii OUG 114, #Dancila OUG 114 , #premier