Dragnea e mandru de "demnitatea" lui Dancila din PE si are o replica pentru Timmermans

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 16:28
7009 citiri
Dragnea e mandru de "demnitatea" lui Dancila din PE si are o replica pentru Timmermans
Foto: captura Digi 24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o, miercuri, pe Viorica Dancila, pentru discursul sustinut dimineata in Parlamentul European, unde s-a dezbatut respectarea statului de drept in Romania, unul dintre subiecte fiind protestul de pe 10 august din Piata Victoriei.

"Vreau sa o felicit cu toata forta pe Viorica Dancila pentru prestatia de azi, pentru pozitia pe care a avut-o si pentru demnitatea cu care a aparat pozitia si imaginea Romaniei.

Am urmarit si dezbaterea din comisia LIBE de luni, am urmarit si interventiile de azi. Si unii colegi au spus si de la ALDE si de alte grupuri sau tari.

Cred ca ceea ce e important sa se intample - si am solicitat - e sa se construiasca un dialog, dar nu un dialog doar intr-o singura directie. Trebuie ascultate argumentele fiecarei tari. Nu cred ca trebuie sa mai fie date sentinte, pentru ca exista o campanie mai buna de manipulare sau o campanie mai agresiva dintr-un anumit partid", a spus Dragnea.

Liderul PSD a adaugat ca si premierul Dancila, dar si el au promis ca se va tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia referitoare la Legile Justitiei.

"Dar in acelasi timp trebuie sa nu uitam ca si deciziile Curtii Constitutionale din Romania sunt obligatorii si trebuie tinut cont de ele", a subliniat el. Precizam ca toate cele trei ale Justitiei au trecut de CCR, iar una a fost deja si promulgata, inainte de a afla pozitia Comisiei de la Venetia, care s-a exprimat pana acum doar intr-o opinie preliminara.

Replica pentru Timmermans

Intrebat despre faptul ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus ca Romania se indrepta catre o directie gresita, Dragnea a replicat ca aceasta este opinia lui.

"Este opinia dumnealui. Putem face un concurs de opinii. Daca Timmermans va fi deschis in continuare spre dialog, cum a si spus, o sa constate si dumnealui si alti oficiali europeni ca Romania merge in directia buna, nu gresita", a punctat Dragnea.

Jurnalistii au dorit sa afle de la Dragnea ce parere are despre faptul ca s-a spus ca Romania calca pe urmele Poloniei si Ungariei, referitor la declansarea Articolului 7, liderul PSD a raspuns: "Nu stiu la ce urme se refera. La cele economice? Nu ar fi rau. S-a discutat foarte clar ca nu se pune problema ca pentru Romania sa se declanseze art 7, ca intr-o lege a fost trecut un amendament sau mai multe amendamente care au fost solicitate de CSM sau organizatii de magistrati".

Viorica Dancila a sustinut un discurs, miercuri dimineata, in Parlamentul European, unde le-a reprosat oficialilor UE ca rapoartele MCV nu cuprind si chestiunea protocoalelor ilegale, desi milioane de romani ar fi fost interceptati. Raspunsul multor europarlamentari straini, dar si al lui Frans Timmermans a fost acelasi: Guvernul PSD a impiedicat lupta anticoruptie si si-a atacat propriii cetateni, la protestul diasporei.

Si Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, a sustinut-o pe Dancila si i-a laudat discursul din PE: MCV a esuat

Vezi si:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dragnea Dancila discurs PE, #Dragnea felicitat Dancila PE , #premier