Elevii asteapta scuzele Vioricai Dancila: Promoveaza violenta in scoli

Sambata, 28 Aprilie 2018, ora 16:18
11568 citiri
Elevii asteapta scuzele Vioricai Dancila: Promoveaza violenta in scoli
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Motivul invocat de Viorica Dancila pentru a nu se prezenta la Palatul Cotroceni, unde fusese convocata de Klaus Iohannis, a starnit si reactii neasteptate. Mai exact, o asocietie de elevi condamna public modul in care s-a exprimat premierul, considerand ca aceasta promoveaza violenta in scoli.

Dancila a sustinut ca nu s-a prezentat vineri, la ora 11.00, la Cotroceni, din cauza ca presedintele Iohannis o convocase scolareste, fara sa tina cont de faptul ca ea este, totusi, sefa Executivului. "Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi", a apreciat Dancila.

Exprimarea nu i-a indignat numai pe politicienii Opozitiei, ci si pe elevi. In consecinta, Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) condamna declaratiile facute seara trecuta la un post national de televiziune de catre doamna prim-ministru a Romaniei Viorica Dancila - "Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi".

"Consideram extrem de grav faptul ca in anul 2018 seful Guvernului promoveaza public atitudini care ne aduc aminte de vremurile demult apuse.

Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului, 'Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnitatii si personalitatii proprii', fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integritatii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui sa le deschida perspectivele, sa ii determine sa indrazneasca, sa isi asume riscuri.

Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de parere ca respectul este ceva ce se capata prin fapte, nu prin impunere", scrie AEC.

Elevii ii cer premierului sa ceara scuze pentru declaratie.

"Atata timp cat persoanele de la conducerea tarii fac afirmatii de genul acesta, considerandu-le normalitati, nu ne putem astepta la o schimbare a paradigmei in educatie, cu atat mai putin la o adaptare a sistemului de invatamant, alaturi de mentalitatile care il constituie, la cerintele si asteptarile secolului al XXI-lea", se mai arata in comunicatul AEC.

Reamintim ca pe 27 aprilie Viorica Dancila a refuzat convocarea la discutii a lui Klaus Iohannis. Ulterior, presedintele Romaniei a cerut demisia premierului, sustinand ca Dancila pune ordinele de la partid mai presus de interesele tarii si ca nu este capabila sa faca fata cerintelor functiei de lider al Executivului.

Dancila a anuntat ca nu demisioneaza.

G.K.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#elevi indignati declaratie Dancila, #Viorica Dancila scuze elevi, #Viorica Dancila demisie , #premier