Dancila sustine ca Opozitia nu are voturi pentru motiunea de cenzura si se teme de guvernare, si ii cere lui Iohannis sa numeasca ministrii interimari

Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 20:12
6758 citiri
Dancila sustine ca Opozitia nu are voturi pentru motiunea de cenzura si se teme de guvernare, si ii cere lui Iohannis sa numeasca ministrii interimari
Foto: site PSD (arhiva)

Premierul Viorica Dancila a sustinut o declaratie de presa, miercuri seara, la sediul central al PSD, ocazie cu care a ironizat Opozitia, spunand ca taraganeaza votul la motiunea de cenzura pentru ca nu are voturi si se teme de guvernare, si i-a cerut presedintelui Iohannis sa numeasca ministrii interimari, dupa decizia CCR

Declaratia de presa a fost facuta la scurt timp dupa ce PSD a pierdut un vot important in plenul reunit al Parlamentului, unde partidul condus de Viorica Dancila si-ar fi dorit ca motiunea de cenzura depusa de Opozitie sa fie votata sambata, cu speranta ca nu va trece din cauza absenteismului alesilor. Dupa sedinta de azi a Parlamentului, votul pe motiunea de cenzura se va da joia viitoare.

Presedintele PSD a sustinut ca Opozitia nu vrea sa vina sambata la lucru si ca taraganeaza intentionat votul pe motiunea de cenzura, pentru ca stie ca nu strange 233 de senatori si deputati gata sa darame guvernul.

Pe de alta parte, premierul a citat din motivarile unor decizii CCR publicate astazi, in baza carora i-a cerut inca o data presedintelui Iohannis sa numeasca ministrii interimari si sa motiveze in scris respingerile ministrilor propusi de PSD.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale Vioricai Dancila in format LIVE text:

- Noi am oferit opozitiei ocazia de a supune la vot motiunea de cenzura cat mai repede dar am avut surpriza de a constata ca opozitia fuge de propria motiune.

- Au demonstrat ca nu au suficiente voturi pentru motiune, o demonstreaza cele 194 de voturi de azi.

- Nu PSD trebuie sa adune voturi, Opozitia trebuie sa asigure 233, ele nu exista.

- Taraganarea arata cat isi doresc sa vina la guvernare. E prea mare deranjul sa vina sambata?

- E uluitoare ipocrizia parlamentarilor opozitiei si ingrijoratoare atitudinea cu care trateaza acest act, o atitudine de amatori.

- Dupa un asemenea gest, nimeni nu va mai poate crede ca va doriti sau sunteti in stare sa guvernati aceasta tara. Ati aratat ca sunteti neseriosi si comozi.

- Este rusinos si impotriva intereselor tarii sa mentineti aceasta stare de instabilitate. Oricat ati incera sa taraganati, motiunea nu va trece.

- Ramaneti aceeasi adunatura de interese, oportunism si ipocrizie, care nu stie, nu poate si nu vrea sa guverneze aceasta tara.

- Citez din motivarea deciziei CCR de azi: "Trebuie asigurata in permanenta activitatea guvernului (...)". Curtea considera ca "prin aceasta conduita presedintele a creat premisele blocarii a trei ministere (...)".

- Modul in care candidatul Klaus Iohannis se raporteaza la obligatiile constitutionale ingrijoreaza.

- Cred ca este o premiera in Romania: magistratii CCR constata ca actualul presedinte se contrazice singur in declaratii publice. Desi spune ca nu el numeste ministri in situatia data, ii refuza prin declaratii publice de la tribuna. Ce inseamna asta, daca nu campanie electorala? CCR da dreptate guvernului, presdintele a incalcat Constitutia.

- Ii cer presedintelui sa numeasca ministrii interimari imediat si sa motiveze in scris refuzurile.

Miercuri, sefa Executivului a fost invitata de presedintele Iohannis la Cotroceni, pentru consultari privind desemnarea comisarului european din partea Romaniei, insa Viorica Dancila nu a dat curs invitatiei.

In acest moment Romania este singura tara din UE care nu are un candidat desemnat la functia de comisar european pentru locul care i se cuvine potrivit tratatelor de aderare, dupa ce Rovana Plumb a fost respinsa din cauza unor criterii de integritate, iar premierul Dancila a anuntat ca va trimite abia la finalul saptamanii alte doua nume la Bruxelles. Audierea comisarului roman in comisia Transporturi, portofoliul care a fost repartizat Romaniei, trebuia sa aiba loc astazi.

Citeste mai multe despre:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dancila declaratie presa PSD, #Dancila declaratie presa motiune , #premier