Opozitia cere PSD sa o demita pe Viorica Dancila: Minte in scrisoarea catre liderii europeni. E revoltator si periculos!

Vineri, 17 August 2018, ora 16:22
6968 citiri
Opozitia cere PSD sa o demita pe Viorica Dancila: Minte in scrisoarea catre liderii europeni. E revoltator si periculos!
Foto: Arhiva/Hepta.ro

USR si PLN cer, in mesaje separate, demisia de urgenta a Vioricai Dancila dupa ce aceasta a trimis liderilor Comisiei Europene o scrisoare in care prezinta lucruri nereale in legatura cu violentele de la protestul din 10 august.

"Cerem PSD sa o demita de urgenta pe Viorica Dancila, premierul este o rusine pentru Romania. Prin scrisoarea trimisa astazi liderilor europeni, premierul Dancila dovedeste inca o data ca este o marioneta condusa de Liviu Dragnea. Continutul scrisorii este revoltator si periculos.

Este inadmisibil ca Viorica Dancila sa se refugieze in retorica minciunii in fata presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintelui Frans Timmermans, cu atat mai mult cu cat liderii europeni cunosc foarte bine motivul pentru care se aflau oamenii in strada si cum s-au derulat evenimentele in seara zilei de 10 august.

Afirmatia premierului potrivit careia fost 'o incercare de inlaturare pe cale violenta a guvernului' este inacceptabila in contextul sutelor de dovezi video si marturii ale victimelor protestului, si la fel de necredibila precum guvernul pe care il conduce. Demisia Vioricai Dancila trebuie sa fie un act de curaj din partea PSD", se arata intr-un comunicat remis de USR, citat de News.ro.

Ludovic Orban: Viorica Dancila minte in corespondente oficiale

La randul sau, presedintele PNL, Ludovic Orban spune ca este halucinant felul in care premierul Viorica Dancila a mintit in scrisoarea adresata liderilor Comisiei Europene.

"Impertinenta premierului marioneta Dancila, de a minti in corespondente oficiale, afecteaza fundamental interesele Romaniei in Uniunea Europeana. Este halucinant modul in care premierul Viorica Dancila isi permite sa minta intr-o corespondenta oficiala, transmisa la Bruxelles, cu privire la situatia din Romania, si este cu atat mai grav faptul ca papusarii Vioricai Dancila cred ca pot dezinforma in acest mod oficialii europeni.

Scrisoarea premierului, care nu a fost facuta publica de Guvern, nu face decat sa confirme o data in plus faptul ca puterea politica de la Bucuresti este rupta de realitate si actioneaza cu rea-credinta, intrucat incearca sa prezinte o versiune vadit falsa asupra evenimentelor recente. In privinta protestelor din 10 august, soldate cu violente si sute de raniti, intreaga media europeana a relatat abuzurile fortelor de ordine si interventia total disproportionata impotriva manifestantilor pasnici", a afirmat vineri liderul PNL, Ludovic Orban, intr-un comunicat de presa.

Presedintele liberalior a sustinut ca Viorica Dancila este "incapabila" sa inteleaga conceptele democratice.

"Desfasurarea unor manifestatii politice antiguvernamentale nu echivaleaza sub nicio forma cu o 'lovitura de stat', iar continuarea unor manifestatii pasnice de acest tip nu presupune ceva ilegitim. Doar un lider politic cu mentalitate autoritara, precum Liviu Dragnea, poate considera contrariul. Regimul constitutional romanesc ofera doar doua posibilitati de inlaturare a unui Guvern, prin demisia premierului sau prin retragerea increderii de catre o majoritate parlamentara. Or, protestele antiguvernamentale pot doar influenta decidentii politici sa opteze pentru o cale sau alta, existand si varianta actualului Guvern de a se face ca nu aude vocea cetatenilor.

In acelasi timp, dreptul la protest pasnic este garantat de Constitutie si orice incercare de a-l ingradi de catre o putere vizata de respectivul protest reprezinta un act abuziv cu tendinte dictatoriale. Asadar, in urma represiunii din 10 august, orice apel fata de protestatarii pasnici de a nu se lasa intimidati si de a nu-si cenzura convingerile este pe deplin legitim. Bineinteles ca Viorica Dancila este incapabila sa inteleaga conceptele democratice, de vreme ce abia intelege ceea ce i se pune in fata sa citeasca.

Incultura politica de care premierul da dovada atenteaza grav la interesele Romaniei si la democratia de care, inca, se bucura cetatenii acestei tari. Modul in care isi permite sa minta cu nerusinare in documente oficiale arata o data in plus ca aceasta marioneta, executanta a unor ordine antidemocratice, trebuie sa plece", a completat Orban, citat de Mediafax.

Amintim ca Viorica Dancila a trimis, din pozitia de premier al Romaniei, o scrisoare catre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, in care afirma ca Jandarmeria a actionat legal la manifestatia din 10 august. Mai mult, Dancila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis si lideri Opozitiei ca au facut un apel pentru continuarea protestelor.

Comisia Europeana a confirmat ca primit scrisoarea, dupa un val de solicitari venite din partea jurnalistilor romani.

Vezi aici integral ce le-a scris Dancila liderilor CE

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Dancila demisie minte scrisoare proteste europeni , #premier
Comentarii