PNL cere Avocatului Poporului sa se implice in cazul copilului pus sa faca tumba in fata Vioricai Dancila

Marti, 24 Aprilie 2018, ora 17:44
5139 citiri
PNL cere Avocatului Poporului sa se implice in cazul copilului pus sa faca tumba in fata Vioricai Dancila
Foto: captura video Youtube/ Recorder

La cateva zile dupa ce imaginea copilului de trei ani care incearca sa faca tumba pe asfalt, in fata prim-ministrului Viorica Dancila, a creat indignare in spatiul public, PNL anunta, prin vocea prim-vicepresedintelui Raluca Turcan, ca a sesizat in acest caz Avocatul Poporului.

"Dl. Ciorbea are obligatia de a implica institutia Avocatului Poporului intr-un mod activ in societate, exercitand si un rol de educare si crestere a gradului de constientizare in societate pe acest subiect.

Trebuie sa ne spuna cum institutia pe care o patroneaza poate proteja drepturile copiilor si sa foloseasca toate parghiile legale pentru a impiedica asemenea practici invechite si daunatoare demnitatii umane", transmite Raluca Turcan, intr-un comunicat de presa.

La finalul saptamanii trecute, cand Romania era in fata unui conflict institutional intre Presedintie si Guvern in chestiunea sensibila israelo-palestiniana, premierul nu a putut sa ii raspunda la telefon presedintelui, pentru ca era la "Simfonia lalelelor" de la Pitesti.

O sarbatoare de primavara, primenita insa in grele discursuri politice si intr-o festivitate care multora le-a readus in memorie stadionul din vremea comunismului, in care copii frumos imbracati dadeau spectacole in fata cuplului Nicolae si Elena Ceausescu.

In fata Vioricai Dancila, un copil de trei ani s-a chinuit sa stea in cap pe asphalt sis a faca tumba. Nu i-a iesit din prima, dar la insistentele adultilor, a reusit sa smulga aplauzele politicienilor prezenti la Simfonie.

Unul dintre internautii care a denuntat spectacolul de la Pitesti este insusi scriitorul Mihai Sora.

Copiii din "experimentul lalelelor" nu vor fi oameni liberi cata vreme vor cunoaste doar incolonarea umila in fata unei autoritati, oricare ar fi acea autoritate, atrage atentia filosoful.

Sora considera ca ceea ce s-a intamplat la Pitesti nu este "Cantarea Romaniei", pentru ca delirul propagandistic promovat in timpul ceausismului lasa mereu loc pentru o forma (mai mult sau mai putin transparenta) a duplicitatii: odata ajunsi la casele lor, oamenii care defilasera prin fata tribunei oficiale, imbracati in straie de sarbatoare, deghizati in personaje istorice ori in costume sportive, isi reveneau in simtiri, recastigandu-si libertatea interioara (fie si numai facand diferenta intre grotescul spectacolului public si realitatea vietii lor de zi cu zi).

O replica in tonalitati nationaliste a venit insa de la profesoara copilului de la Pitesti, pentru care totul a fost un exercitiu firesc de mandrie argeseana.

"Dragii mei, aceste fetite sunt mandria tuturor argesenilor, fetite care au scos din anonimat o disciplina sportiva mult apreciata de oameni, mult apreciata de parintii care doresc sa-si vada copiii defiland in fata a mii de oameni.

Nu politizati copiii, mai bine sustineti-i, au nevoie de moralitate si integritate in societate. Merg la concursuri si obtin locuri fruntase, munca de ce nu o discuta nimeni, rezultatele de ce nu sunt mediatizate? NU SABOTATI COPIII, lasati viitorul nostru sa aiba spatiu de desfasurare", a scris profesoara Nicoleta Andrei pe Facebook.

Atata vreme cat copiii merg de placere la anumite evenimente publice este in regula, dar nu e acceptabil sa fie obligati, s-a marginit presedintele Klaus Iohannis sa comenteze, luni seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancila copil Turcan, #Ciorbea Avocatul Poporului , #premier
Comentarii