Ziare.com

Premierul Viorica Dancila, in topul oficialilor care ignora intrebarile si interpelarile parlamentarilor

Duminica, 05 August 2018, ora 15:58

   

Premierul Viorica Dancila, in topul oficialilor care ignora intrebarile si interpelarile parlamentarilor
Peste 2.000 de interpelari si intrebari au adresat deputatii in sesiunea parlamentara trecuta, dintre care 252 au ramas fara raspuns. Premierul Viorica Dancila se afla in topul oficialilor care nu au dat replici solicitarilor senatorilor si deputatilor.

Parlamentarii au trimis catre ministere si alte institutii ale Guvernului 2.215 interpelari si intrebari in sesiunea parlamentara trecuta. Dintre acestea, 252 nu au primit un raspuns, cu toate ca regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca Guvernul trebuie sa raspunda in cel mult doua saptamani.

Liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, a inregistrat, in perioada ianuarie-iulie, noua interpelari la care nu a primit raspuns. Una dintre ele a fost adresata ministrului Apelor si Padurilor, Ioan Denes, si se refera la construirea de diguri in 2017, iar alta a fost trimisa in atentia ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, si se refera la datoria publica a Romaniei.

De asemenea, Tomac a trimis catre ministrul Transporturilor, Lucian Sova, trei interpelari in care l-a intrebat despre proiectele de infrastructura si fondurilor atrase de la UE, insa fara a obtine si un raspuns. Alte doua interpelari au fost adresate ministrului Culturii, George Ivascu, pe care liderul PMP l-a intrebat despre stadiul pregatirii pentru anul Centenar. Deputatul PMP a mai adresat inerpelari si ministrului Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu, si ministrului Educatiei, Valentin Popa.

Si viceliderul deputatilor USR, Dan Barna, a trimis catre ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, o interpelare in care o intreaba despre pozitia ministerului cu privire la situatia romanilor din Italia, ca urmare a alegerilor anticipate.

Liderul grupului deputatilor PNL, Raluca Turcan i-a adresat o interpelare premierului Viorica Dancila, in care a intrebat-o pe aceasta despre proiectele majore de infrastructura rutiera si feroviara aflate in derulare. Cu toate acestea, Turcan nu a primit niciun raspuns.

Si alesii PSD au trimis 46 de intrebari la care nu au primit un raspuns. Deputatii PMP au si ei 42 de interpelari. Cele mai multe interpelari fara raspuns sunt insa cele adresate de liberali, respectiv 121. Si deputatii USR au inregistrat 25 de intrebari.

Cele mai multe interpelari si intrebari care nu au primit raspuns le are ministrul Culturii, George Ivascu - 47 de interpelari, urmat de ministrul Transporturilor, Lucian Sova - 46 si premierul Viorica Dancila - 27 interpelari

Cele mai multe interpelari in sesiunea parlamentara care s-a incheiat au fost adresate ministrului Culturii, George Ivascu. Acesta are 47 de interpelari la care nu a dat niciun raspuns. Cele mai multe intrebari adresate de alesi se refera la pregatirile pentru Centenar. Alte interpelari catre Ivascu se refera la muzee, cladiri care ar trebui renovate sau sursele de finantare pentru consolidarea monumentelor istorice.

Si ministrul Transporturilor Lucian Sova, are 46 de interpelari la care nu a raspuns. Printre intrebarile adresate ministrului se numara cele referitoare la stadiul unor autostrazi, semnalizarea acustica a trecerilor la nivel cu calea ferata sau solicitarea unor informatii despre executia bugetara a Ministerului Transporturilor pentru trimestrul I al acestui an.

Prim-ministrul, Viorica Dancila, nu a raspuns la 27 de intrebari si interpelari. Printre acestea se numara intrebari referitoare la proiectele sau fondurile alocate pentru sprijinirea persoanelor cu handicap, stadiul unor hotarari ale Guvernului, amenajarea unor plaje terapeutice pentru persoanele cu nevoi speciale, problema lipsei banilor pentru plata salariilor din sistemul public, cat si interpelari precum "saracia este in crestere in Romania".

Potrivit regulamentului Camerei Deputatilor, "Interpelarea consta intr-o cerere adresata Guvernului de un grup parlamentar, de unul sau mai multi deputati, prin care se solicita explicatii asupra politicii Guvernului in probleme importante ale activitatii sale interne sau externe. Guvernul si fiecare dintre membrii sai sunt obligati sa raspunda la interpelari in cel mult doua saptamani. Pentru motive temeinice Camera poate acorda un nou termen".

Conform sursei citate, "fiecare deputat are dreptul sa adreseze Guvernului, membrilor sai sau altor conducatori ai organelor administratiei publice intrebari scrise care se depun la secretarul desemnat al Camerei Deputatilor. Raspunsurile la intrebarile scrise se transmit deputatului in cel mult 15 zile. Atat intrebarile scrise, cat si raspunsurile aferente se publica pe site-ul Camerei".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pesta procina va rapune "guvernul veorica"

ANSVSA se afla in subordinea directa a premierului - acestia au ascuns opiniei publice epidemia de pesta porcina si nu au facut nimic vreme de un an si acum sunt depasiti de evenimente, molima se extinde - neglijenta criminala - acum trebuie exterminati sute de mii de porci, este caz de CSAT si procuratura, au pus in pericol securitatea alimentara a populatiei - nu au tinut cont de avertizarile de la Uniunea Europeana care au cerut sa se ia masuri de mai bine de un an - asa va trebuie fraierilor, ati votat psd si acum vine sa va ia porcul din casa sa-l extermine, sa nu mai aveti ce pune pe masa

 
 

 

nu-i de vina saraca

Veorika nu intelege decit daca-i behai. Ia sa-i behai

putin, Veoriko, Veoriko, bee, beee, beee-he-heee si sa

vezi ce repede raspunde !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor