Reactii din PSD, dupa anuntul presedintelui Iohannis: Dancila poate sesiza CCR, va ramane in cursa prezidentiala. Vin zile austere pentru romani

Miercuri, 28 August 2019, ora 19:26
12388 citiri
Reactii din PSD, dupa anuntul presedintelui Iohannis: Dancila poate sesiza CCR, va ramane in cursa prezidentiala. Vin zile austere pentru romani

Mai multe reactii din PSD au aparut dupa declaratia facuta de presedintele Klaus Iohannis, care a respins in integralitate remanierea propusa de premierul Viorica Dancila si a cerut guvernului sa solicite un nou vot de incredere in Parlament.

Iohannis respinge integral remanierea propusa de Dancila si solicita vot de incredere in Parlament

Vicepresedintele PSD, Florin Iordache, spune ca PSD va lua o decizie la sfarsitul acestei saptamani, cand este programata o sedinta a Comitetului Executiv la mare, insa crede ca premierul Viorica Dancila va veni cu o formula de guvern in Parlament si ca aceasta ramane in cursa prezidentiala, chiar daca Executivul pica.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea sustine ca motivele invocate de presedintele Klaus Iohannis pentru respingerea remanierii nu sunt legale si constitutionale, astfel ca premierul Viorica Dancila poate sesiza Curtea Constitutionala.

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca a avut un discurs demagogic si prevede ca vin zile austere pentru romani, care nu vor intarzia foarte mult.

Florin Iordache: Doamna premier va veni cu o formula de guvern in Parlament si ramane in cursa pentru prezidentiale

Vicepresedintele PSD, Florin Iordachea declarat, miercuri, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca declaratia presedintelui Klaus Iohannis in legatura cu nominalizarea Danei Garbovan este "o bataie de joc la adresa justitiei", pentru ca Garbovan este presedinta unei asociatii a magistratilor.

"Cand premierul Dancila a venit cu un magistrat sa gestioneze justitia, ce vreti dovada mai mare de nepolitizare?", a adaugat Iordache, citat de News.ro.

El a spus ca, in actuala situatie politica, PSD va lua o decizie la sfarsitul acestei saptamani, in Comitetul Executiv, care se va reuni pe litoral.

Florin Iordache a precizat insa ca urmeaza ca premierul sa vina in Parlament cu o formula de guvern si exista doua posibilitati: "sa fie adoptata si atunci toata critica lui Klaus Iohannis pica si va fi o bila alba foarte mare pentru Viorica Dancila, fie acest guvern sa nu intruneasca 233 de voturi si atunci acest guvern sa pice"

Iordache a sustinut ca si in cazul in care guvernul va cadea Viorica Dancila va ramane in cursa prezidentiala.

Nicolicea: Viorica Dancila poate sesiza CCR

Deputatul PSD Eugen Nicolicea sustine ca motivele invocate de presedintele Klaus Iohannis pentru respingerea remanierii nu sunt legale si constitutionale, astfel ca premierul Viorica Dancila poate sesiza Curtea Constitutionala.

"Motivele invocate nu sunt motive legale si constitutionale, deci dl presedinte refuza sa-si indeplineasca atributiile prevazute la art. 85 alineatul 2, si anume ca in caz de remaniere sau de vacantarea postului presedintele revoca si numeste la propunerea premierului. Acest numeste si revoca este o formula imperativa, nu este daca vrea sau daca are chef. Prin urmare, daca nu o face intr-un mod motivat, inseamna ca incalca Constitutia. Cand domnul presedinte incalca Constituia este un conflict juridic de natura constitutionala si acest conflict se transeaza de Curtea Constitutionala, evident daca este sesizata", a afirmat Eugen Nicolicea intr-o interventie telefonica la Antena 3, potrivit News.ro.

Nicolicea a precizat ca Viorica Dancila poate sesiza CCR.

Intrebat daca premierul va face acest lucru, Nicolicea a raspuns: "Nu stiu daca o va face, ramane la latitudinea premierului".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca el nu va gira prin deciziile sale sustinerea acestui guvern. "Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru ca si-a schimbat componenta politica, ci pentru ca propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Resping in integralitate remanierea propusa de premier", a anuntat presedintele. Klaus Iohannis a cerut Guvernului sa declanseze procedura de reconfirmare in Parlament si a facut apel la toate partidele de opozitie sa aiba o pozitie rezonabila.

Dumitru Buzatu: Iohannis a avut un discurs demagogic

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, dupa afirmatiile lui Klaus Iohannis potrivit carora nu accepta propunerile de remaniere a Guvernului, ca presedintele a avut un discurs "demagogic", prin care a aratat ca scopul sau este acela de a aduce PNL si USR la guvernare.

"Afirmatiile presedintelui Iohannis se inscriu in linia de pana acum si iata ca, din cauza conjuncturii actuale, seful statului are ocazia sa atinga nivelul cel mai inalt al acestui discurs demagogic. Situatia interna i-a dat ocazia sa respinga propunerile de remaniere fara nicio justificare, utilizand doar niste formule generale si sperand ca astfel isi va atinge telul, acela de a aduce PNL si USR la guvernare. Vom vedea ce pot face aceste doua partide pentru concetatenii lor. Eu prevad ca vin zile austere pentru romani si cred ca lucrurile acestea nu vor intarzia foarte mult", a declarat, pentru AGERPRES, Dumitru Buzatu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#recatii PSD respingere remaniere Iohannis , #premier