Ce a raspuns Dancila, intrebata daca a stiut de cazurile de mita de la PSD Arad

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 14:43
14533 citiri
Ce a raspuns Dancila, intrebata daca a stiut de cazurile de mita de la PSD Arad
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Viorica Dancila a declarat, vineri, intrebata daca a avut cunostinta de cazurile de mita de la PSD Arad, ca este "exclus" acest lucru.

"Exclus asa ceva si sunt convinsa ca, pe masura ce va avansa acest dosar, acest lucru va fi lamurit. Nu am nicio implicare in acest dosar", a declarat Dancila citata de Mediafax.

In ceea ce priveste audierea la DNA Timisoara a fostilor ministri Mihai Fifor si Razvan Cuc, ea sustine ca nu stia absolut nimic.

"Nu stiam ca Mihai Fifor si Razvan Cuc au fost chemati, bineinteles ca toti vrem sa stim care este adevarul si ce s-a intamplat", a mentionat Dancila.

Ulterior, ea a spus ca daca cei doi au fost chemati la audieri nu inseamna neaparat ca sunt vinovati.

"Daca au fost chemati la audieri nu inseamna ca sunt vinovati. Haideti mai intai sa vedem cine e vinovat...", a subliniat Dancila.

Apoi, fosta sefa PSD a reiterat ca nu este implicata in acest dosar: "Oricat ar incerca sa se ajunga la Viorica Dancila, nu se va ajunge, fiindca Viorica Dancila a fost si ramane un om foarte corect".

Intrebata cum se fac angajarile la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Dancila a sustinut ca nu stie si nu cunoaste pe nimeni acolo, pentru ca la "premier nu vin astfel de lucruri"

"In primul rand, nu cunosc pe nimeni de acolo, nici pe actualul sef, nici pe cine trebuia sa fie. La prim-ministru nu vin astfel de lucruri. (...)

Eu va garantez (ca nu sunt implicata - n.red.), imi doresc ca acest dosar sa se termine cat mai repede, nu am nicio implicare (...) Nu a ajuns la prim-ministru ca cineva sa fie numit", a adaugat Dancila.

Ancheta DNA

In acest dosar trei parlamentari PSD au calitatea de suspecti: deputatul Dorel Caprar, seful PSD Arad, deputatul Florin Tripa si senatorul Ioan Chisalita de la Caras-Severin.

Numele lui Mihai Fifor si Razvan Cuc apar in discutiile membrilor PSD Arad, interceptate in acest caz, privind numirile facute in cadrul DRDP Timisoara.

In interceptari mai apar si alti politicieni PSD, inclusiv fostul premier al Romaniei Viorica Dancila, care a fost chemat sa arbitreze un scandal intre PSD Arad si PSD Caras-Severin privind numirea intr-o functie de conducere in cadrul DRDP Timisoara.

8 persoane care au fost retinute initial in acest caz, cei mai multi fiind angajati si sefi in cadrul DRDP Timisoara, sunt cercetate sub control judiciar. Judecatorul Alexandra Rus de la Inalta Curte a respins propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Procurorii DNA au contestat decizia.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Viorica Dancila spagi PSD Arad , #PSD