Dancila asteapta ca Iohannis sa promulge legea pensiilor

Duminica, 30 Iunie 2019, ora 23:10
4840 citiri
Dancila asteapta ca Iohannis sa promulge legea pensiilor
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a declarat ca Legea pensiilor trebuie dusa la bun sfarsit si asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa promulge acest act normativ.

"Legat de pensii, stiti foarte bine ca pentru noi salariile si pensiile au reprezentat o prioritate si chiar la 1 septembrie creste punctul de pensie la 1.265 lei si pensia minima la 704 lei. Deci, ceea ce am promis am si realizat, nu am facut o promisiune si nu am acoperit-o din punctul de vedere al pensiilor. Legea pensiilor este o lege asteptata, s-a lucrat foarte mult la Legea pensiilor si bineinteles ca asteptam ca presedintele Iohannis sa promulge aceasta lege", a afirmat Dancila duminica seara, la Antena 3.

Ea a spus ca seful statului a pus de multe ori obstacole in activitatea Guvernului.

"Asteptarile noastre au fost de fiecare data catre normalitate, dar am vazut ca presedintele de cele mai multe ori a incercat si a reusit in multe din situatii sa puna obstacole in activitatea Guvernului, fie ca vorbim de numirea unor ministri, fie ca vorbim de obstacole pe care le-a pus legilor adoptate in Parlament. Vedem ce se intampla cu Legea pensiilor si bineinteles ca atunci cand ne-am asumat ceva, trebuie sa ducem la bun sfarsit", a adaugat Dancila.

Legea pensiilor, reexaminata dupa ce a fost declarata partial neconstitutionala de catre CCR, a trecut miercuri de Camera Deputatilor, for decizional. Au fost 197 voturi pentru, niciun vot impotriva si 70 de abtineri.

Parlamentul a adoptat Legea pensiilor cu un impact bugetar urias. Olguta Vasilescu sustine ca sunt bani, Ponta o avertizeaza cu Codul Penal

Opozitia o considera o farsa si sustine nu exista bani pentru majorarea pensiilor.

Presedintele Klaus Iohannis trebuie sa decica acum daca o promulga sau nu.

Ministrul Muncii spune ca, daca Iohannis ataca legea pensiilor la CCR, Guvernul poate face majorarile prin OUG

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#PSD legea pensiilor, #PSD marire pensie , #PSD