Dancila explica de ce nu i-a predat mandatul lui Orban si anunta ca Birchall intra la judecata partidului

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 21:19
11941 citiri
Dancila explica de ce nu i-a predat mandatul lui Orban si anunta ca Birchall intra la judecata partidului
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Fostul prim-ministru Viorica Dancila a explicat, marti seara, de ce nu i-a predat mandatul lui Ludovic Orban. Ea a spus ca ii este foarte greu sa predea mandatul unui om care i-a facut plangere penala pentru inalta tradare.

"Este foarte greu sa predau mandatul unei persoane care, dupa cum stiti, mi-a facut plangere penala de inalta tradare. Deci este foarte greu sa trec cu vederea peste acest lucru. Eu sunt un om credincios si credinta spune ca trebuie sa ierti, si am iertat acest lucru, drept dovada, nu am facut pe urma eu o plangere in instanta pentru aceste acuze. Dar, totusi, aceste lucruri raman intiparite in suflet", a declarat, marti seara, la Antena 3, Viorica Dancila, intrebata de ce nu i-a predat mandatul lui Ludovic Orban.

Amintim ca pe 17 mai, Ludovic Orban a depus o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie (PICCJ) impotriva Vioricai Dancila si a liderului PSD de atunci, Liviu Dragnea.

Liderul PNL a acuzat-o pe Dancila de inalta tradare, uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte presedintelui Romaniei in scopul ascunderii savarsirii unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, in legatura cu mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plangerea a fost declinata catre DIICOT, iar in 7 iunie institutia a anuntat ca a inceput urmarirea penala in rem pentru infractiunea de inalta tradare, in urma plangerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila. Ulterior, procurorii DIICOT au anuntat ca au clasat dosarul de inalta tradare.

Dancila: Este o foarte mare nemultumire in randul partidului in ceea ce priveste activitatea doamnei Ana Birchall

Dancila a mai spus ca este "o foarte mare nemultumire" in partid legata de activitatea fostului ministru al Justitiei Ana Birchall, iar situatia acesteia va fi discutata saptamana viitoare intr-o sedinta a Comitetului Executiv.

"Este o foarte mare nemultumire in randul partidului in ceea ce priveste activitatea doamnei Ana Birchall", a declarat Dancila.

Aceasta a reamintit ca o revocase din functie pe Birchall de la Ministerul Justitiei, dar presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce.

Dancila a mai spus ca, dupa ce a vazut aprecierile pe care le-a facut Klaus Iohannis marti la adresa activitatii Anei Birchall la Ministerul Justitiei, a inteles de ce Iohannis a refuzat sa o revoce din functie.

Declaratia vine in contextul in care seful statului i-a multumit, marti, Anei Birchall pentru munca sa ca ministru al Justitiei si a spus ca a constatat ca aceasta s-a "implicat total" in rezolvarea problemelor.

Citeste si Dancila critica prezenta lui Iohannis la unele ministere si anunta formarea unui grup PSD care va monitoriza Guvernul Orban

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Dancila predare mandat Orban, #Dancila Birchall Comitet Executiv , #PSD