Dancila: Firea nu si-a anuntat candidatura la prezidentiale. Daca o va anunta vom avea o discutie

Vineri, 19 Iulie 2019, ora 19:38
3669 citiri
Dancila: Firea nu si-a anuntat candidatura la prezidentiale. Daca o va anunta vom avea o discutie
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Viorica Dancila a declarat, vineri, ca, daca Gabriela Firea va anunta ca va candida la prezidentiale, acest aspect va fi discutat in cadrul Comitetului Executiv National. Ea a adaugat ca prezidentiabilul PSD va trebui sa fie sustinut de toate organizatiile judetene.

"Gabi Firea nu si-a anuntat candidatura. Daca si-o va anunta vom avea o discutie in cadrul Comitetului Executiv National. Vom face o evaluare a fiecarui candidat si vom vedea care din cei care vor sa candideze au sustinerea organizatiilor din teritoriu, pentru ca este o lupta grea, in care trebuie sa fim foarte implicati si cred ca in aceasta lupta cel care va candida pentru alegerile prezidentiale trebuie sa aiba alaturi toate organizatiile judetene pentru a putea vorbi despre victorie", a afrimat Viorica Dancila, la Bistrita.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va candida la prezidentiale, in cazul in care PSD stabileste ca ea "este cea mai buna solutie". Daca social-democratii vor desemna o alta persoana care sa intre in cursa pentru presedintie, Firea spune ca ia in calcul varianta unei candidaturi ca independent.

Totusi, Gabriela Firea a anuntat ca vrea si un nou mandat la Primaria Capitalei, pentru a termina proiectele incepute.

Intalnire luni cu Ponta si Tariceanu

Totodata, Dancila a declarat ca se va intalni, luni, cu liderii Pro Romania si ALDE, respectiv Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, pentru a discuta despre alegerile prezidentiale.

"Am vorbit la telefon, nu am reusit sa avem o discutie care sa vizeze alegerile prezidentiale. Cu siguranta voi avea o discutie atat cu domnul Tariceanu, sper ca si cu domnul Victor Ponta. Cred ca dialogul este foarte important. Imi doresc o coalitie a celor trei partide pentru a sustine candidatul la prezidentiale", a anuntat Viorica Dancila, la Bistrita.

Liderul PSD a afirmat ca intalnirea va avea loc luni.

"Eu cred ca luni, pentru ca marti avem prima data Birou Permanent National, apoi Comitet Executiv National si trebuie sa intram in aceste foruri statutare deja cu concluzii, cu o discutie avuta cu liderul ALDE si liderul Pro Romania, astfel incat sa putem lua deciziile care se impun pentru perioada urmatoare", a adaugat Dancila.

PSD va merge la alegerile prezidentiale cu un candidat propriu, a declarat Viorica Dancila la inceputul acestei saptamani. Si ALDE si-a exprimat dorinta de a avea propriul prezidentiabil, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu.

In acest context, Adrian Tutuianu a anuntat ca si Pro Romania va avea candidat propriu. El si-a exprimat sustinerea pentru Gabriela Firea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dancila Firea candidat prezidentiale , #PSD
Comentarii
Poza ggPushy
ggPushy
rank 5
"Sarma" , "catindata"...O "gurista" Presedinte?Zero pricepere.hoata!
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5